Στους θεομηνιόπληκτους ο Δήμος Μουζακίου μετά τις πρόσφατες πλημμύρες

Στους θεομηνιόπληκτους Δήμους περιλαμβάνεται ο Δήμος Μουζακίου σε έγγραφο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Αγοραστού προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή την περίοδο 29/1/2015 έως 2/2/2015.

Είναι γεγονός ότι εκείνη την περίοδο οι ζημιές που προκλήθηκαν στις υποδομές κυρίως των ορεινών χωριών του Δήμου Μουζακίου είναι ανυπολόγιστες. Στην κυριολεξία καταστράφηκαν μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου (εσωτερικού και δασικού), υπήρξαν εκτεταμένες καταπτώσεις βράχων και μεγάλου όγκου χωμάτων, υπερχείλισαν ποτάμια και χείμαρροι ενώ ζημιές σημειώθηκαν και σε στέγες οικιών.

Με το έγγραφό του ο κ. Αγοραστός ζητά την κήρυξη των χωριών του Δήμου Μουζακίου (όπως και άλλων δήμων της Περιφέρειας) που επλήγησαν από τη θεομηνία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ισχυρών ανέμων, έντονης και διαρκούς βροχόπτωσης που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ανυπολόγιστες ζημιές.

«Οι ζημιές που καταγράφηκαν στο Δήμο Μουζακίου από τη θεομηνία του χειμώνα είναι τεράστιες και αν δεν υπάρξει οικονομική βοήθεια τότε πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε στην πρότερη κατάσταση τις υποδομές στο Δήμο μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός