Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Μουζακίου

 

Στην εποχή μας, για να μπορέσει κάποιος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας, , απαιτείται διαρκής εκπαίδευση, κατάρτιση, και επανα-κατάρτιση. Βασική δομή της εκπαίδευσης ενηλίκων, είναι τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης ( ΚΔΒΜ). Στο Δήμο Μουζακίου , ιδρύθηκε και λειτουργεί Κέντρο Δια Βίου Μάθησης.

Η Δια Βίου Μάθηση αποκτά μεγάλη σημασία στις νέες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας :

  1. Στην Ελλάδα , μέχρι πρότινος, η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και υπηρεσιών στηρίζονταν στην εκμετάλλευση του φτηνού και ανειδίκευτου εργατικού δυναμικού , και έννοιες όπως ΄΄ δια βίου μάθηση ΄΄ ήταν ξένες. Η άνοδος του κόστους εργασίας όμως στις τελευταίες δεκαετίες, η ανάπτυξη και η είσοδος της τεχνολογίας στις επιχειρήσεις, η είσοδος της χώρας στην ευρωζώνη, η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, η είσοδος των γυναικών στην αγορά εργασίας, κ.λ.π., άλλαξαν τα δεδομένα και οδήγησαν στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της εθνικής οικονομίας. Σε τέτοιες συνθήκες, οι επαγγελματικές και οι επιστημονικές γνώσεις ξεπερνιούνται, με άμεσο αντίκτυπο στην ιδιωτική οικονομία αλλά και την οικονομία της χώρας λόγω ανταγωνιστικότητας.

  2. Επίσης, οι μετακινήσεις πληθυσμών, η επέκταση του φαινομένου του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού, η κρίση των παραδοσιακών κοινωνικών δομών κ.ά, γεννούν την ανάγκη για εκπαίδευση των ενήλικων πολιτών.

  3. Επιπλέον, η κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και η αναπροσαρμογή του παραγωγικού μοντέλου που τελευταίως επιχειρείται, καθιστά επιτακτική την ανάγκη εκπαίδευσης και επανεκπαίδευσης των πολιτών.

. Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση , ίσως αποτελέσει την απάντηση στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε στον ελλαδικό χώρο.

Στο Δήμο Μουζακίου ξεκίνησαν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής εμβέλειας και αργότερα θα υλοποιηθούν προγράμματα Τοπικής εμβέλειας.

Λειτουργούν τμήματα:

Μουζάκι :

  • Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων

  • Αγγλικά στο χώρο εργασίας

  • Επεξεργασία Κειμένου-Διαδίκτυο ΠΡΟΣΕΧΩΣ

  • Δημιουργία Ιστοσελίδας ΠΡΟΣΕΧΩΣ

  • Γεωργία και Φυσικοί Πόροι ΠΡΟΣΕΧΩΣ

  • Καινοτομία –Επιχειρηματικότητα-Διοίκηση Επιχειρήσεων ΠΡΟΣΕΧΩΣ

  • Πρακτικές συμβουλές υγιεινής διατροφής ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Φανάρι:

  • Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων,

  • Πρακτικές συμβουλές υγιεινής διατροφής

  • Ασφάλεια-Ποιότητα Τροφίμων

  • Πρακτικές συμβουλές υγιεινής διατροφής (2)

Κανάλια (υλοποιούνται στο Φανάρι):

  • Επεξεργασία Κειμένου-Διαδίκτυο

  • Δημιουργία Ιστοσελίδας ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Άγιο Ακάκιο:

  • Γεωργία και Φυσικοί Πόροι ΠΡΟΣΕΧΩΣ

  • Καινοτομία –Επιχειρηματικότητα-Διοίκηση Επιχειρήσεων ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Τα προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας επιλέγονται από τους Δήμους και εκφράζουν τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές πολιτικές σε θέματα Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων. Στο ΚΔΒΜ Μουζακίου, ξεκίνησαν τμήματα και συνεχίζονται οι εγγραφές :

 

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ (Εθνικής Εμβέλειας)

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ

Τα προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας, θα προταθούν από το Δήμο με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες και την προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και προσωπικής ανάπτυξης των δημοτών. Από το 2010 , τα ΚΔΒΜ λειτουργούν σε τοπικό επίπεδο( σε επίπεδο Δήμου) και ο Δήμος, έχει πλέον τη δυνατότητα να αποφασίζει και να οργανώνει εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των δημοτών. Πρώτα διερευνώνται οι εκπαιδευτικές ανάγκες των πολιτών, και κατόπιν προσφέρονται συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την αντιμετώπισή τους .

 

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ :

ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ : ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΏΡΕΣ: 11-1), ΚΑΙ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΚΕΠ

ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ : ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ (ΩΡΕΣ : 11-1)

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:ΤΗΛ. 2441352415, ΚΙΝ.6979072321 Χουζούρη Γεωργία Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας

 

E-MAIL: kdvmmouzakiou@hotmail.com

Την πλήρη του ικανοποίηση εξέφρασε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός για την λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης και επεσήμανε τα παρακάτω: «Η διαρκής εκπαίδευση και κατάρτιση παίζουν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στη ζωή μας, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή των μεγάλων προκλήσεων και της έντονης ανταγωνιστικότητας. Ο Δήμος Μουζακίου στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει προκειμένου να ενημερώσει, εκπαιδεύσει και καταρτίσει τους δημότες μας, δημιούργησε και λειτουργεί Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, δίνοντας την ευκαιρία και τη δυνατότητα στους ενήλικες συμπολίτες μας να αποκτήσουν επί πλέον δεξιότητες και γνώσεις αξιοποιώντας τις ευκαιρίες και τα προγράμματα που ήδη ξεκίνησαν ή άλλα που πρόκειται να ξεκινήσουν. Καλούμε όλους του δημότες μας να αξιοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες και να αδράξουν την ευκαιρία για περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες»