Το δίκαιο των κατοίκων της Μαγούλας για το Δημοτικό Σχολείο αναγνώρισε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου

 

  • Το σχολείο παραμένει κλειστό μέχρι σήμερα


Τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Κεδίκογλου συνάντησαν οι φορείς του Δήμου Μουζακίου και της Μαγούλας για να του εκθέσουν το πρόβλημα που έχει προκύψει με την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου από 6/θέσιο σε 4/θέσιο.
Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση είχε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Παύλος Σιούφας και ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσιάκος, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, ο Αντιδήμαρχος κ. Πολυμερόπουλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Καρδιτσιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φούντας και  ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ.Καντάκος
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Κεδίκογλου, όπου ο κ. Σιούφας στην τοποθέτησή του ανέφερε πως είναι άδικο να υποβαθμιστεί ένα σχολείο που στεγάζεται σε ολοκαίνουργο κτίριο, προήλθε από συνένωση ολιγοθέσιων σχολείων και η εκπαιδευτική διαδικασία σ’ αυτό είναι άριστη. Επίσης ο κ. Βουλευτής πρότεινε στον κ. Κεδίκογλου από τη στιγμή που υπάρχει πρόβλημα με διαθέσιμους δασκάλους να μεταφερθούν δύο από τους επτά που έχουν αποσπαστεί στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Μουζακίου προκειμένου το Δημοτικό Σχολείο να λειτουργήσει ως εξάθέσιο
Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος ζήτησε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της υποβάθμισης του δημοτικού σχολείου Μαγούλας. Όπως υπογράμμισε ήδη τις προηγούμενες χρονιές με μια σειρά από άστοχες αποφάσεις έκλεισαν πολλά από τα δημοτικά σχολεία των γειτονικών κοινοτήτων, με το επιχείρημα ότι θα δημιουργηθεί ένα κεντρικό εξαθέσιο σχολείο στη Μαγούλα και θα υπάρξει αναβάθμιση της εκπαίδευσης. «Δεν είναι δυνατόν – τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης – να υποβαθμίζετε ένα σχολείο το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο να λειτουργήσει ως εξαθέσιο παρέχοντας το ανάλογο επίπεδο σπουδών στους μαθητές τους». Ο κ. Τσιάκος ζήτησε να δοθεί άμεση λύση με τη μεταφορά δύο εκπαιδευτικών από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μουζακίου στο δημοτικό σχολείο Μαγούλας, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα και η σχολική χρονιά να κυλήσει ομαλά για τους μαθητές και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, που δικαιολογημένα είναι ανάστατη.
Ο Δήμαρχος κ. Κωτσός επεσήμανε στον Υφυπουργό τα παρακάτω: «Πριν δύο χρόνια η πολιτεία προχώρησε στο κλείσιμο τριών σχολείων με τη δικαιολογία ότι ήταν ολιγοθέσια και ως εκ τούτου δεν ήταν ορθή η εκπαιδευτική διαδικασία οδηγώντας τους μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο της Μαγούλας στη λογική ότι θα ήταν εξαθέσιο και έτσι οι μαθητές σε κάθε τάξη θα είχαν το δάσκαλό τους. Έρχεται λοιπόν τώρα η ίδια πολιτεία και  χωρίς να αλλάξει ο αριθμός των μαθητών υποβαθμίζει το σχολείο στη λογική του αριθμού των μαθητών. Πως είναι δυνατό οι πολίτες να εμπιστευτούν το κράτος όταν επί της ουσίας τους περιπαίζει και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Επί πλέον δεν είναι δυνατό τα σχολεία της περιφέρειας να αντιμετωπίζονται με την ίδια λογική με αυτά των αστικών κέντρων. Αν η πολιτεία επιθυμεί να παραμείνει ζωντανή η ύπαιθρος τότε θα πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους της να έχουν ένα ελάχιστο επίπεδο ποιότητας ζωής και το πρώτιστο σ’ αυτό είναι η βασική εκπαίδευση. Ως εκ τούτου κύριε Υφυπουργέ σας παρακαλούμε να δώσετε λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε καθώς το σχολείο παραμένει μέχρι σήμερα κλειστό αφού οι μαθητές αρνούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα σ’ ένα υποβαθμισμένο σχολείο»
Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο κ. Φούντας, ο κ. Καρδιτσιώτης και ο κ. Καντάκος που επεσήμαναν και αυτοί πως αν το σχολείο υποβαθμιστεί τότε με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στο κλείσιμο.
Ο κ. Κεδίκογλου αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Μαγούλας και δεσμεύτηκε να κινήσει άμεσα τη διαδικασία προκειμένου να μεταφερθούν στο Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας δύο από τους επτά εκπαιδευτικούς  από αυτούς που έχουν αποσπαστεί στη Βιβλιοθήκη Μουζακίου.
Στο μεταξύ ο Δήμος Μουζακίου και η Σχολική Επιτροπή Α’/θμιας Εκπαίδευσης συγχαίρουν το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Σιούφα για την ευγενική του πρωτοβουλία να μοιράσει σχολικά είδη σ’ όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Μουζακίου, σε μία κρίσιμη οικονομικά περίοδο για τους γονείς των παιδιών. Εδώ να θυμίσουμε και παλαιότερη πρωτοβουλία του ίδιου βουλευτή που παραχώρησε τα χρήματα που αντιστοιχούν στη μηνιαία βουλευτική του αποζημίωση για να προμηθευτεί η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Μουζακίου καύσιμα για τα Σχολεία της περιοχής.