Παραμένει κλειστό το Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα

Κλειστό για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα παραμένει το Δημοτικό Σχολείου της Μαγούλας καθώς οι μαθητές αρνούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα, μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να υποβαθμιστεί το σχολείο από 6/θέσιο σε 4/θέσιο.
Οι μικροί μαθητές χθες δεν προσήλθαν στο σχολείο στο οποίο συγκεντρώθηκαν οι γονείς και διατράνωσαν για μία ακόμη φορά την πρόθεσή τους να συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα τους προκειμένου να αρθεί η αδικία της υποβάθμισης από 6/θέσιο σε 4/θέσιο του σχολείου με ταυτόχρονη παύση της λειτουργίας του ολοήμερου.
Το συντονιστικό όργανο των γονέων του Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας επισκέφθηκε τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ. Μητσιάδη η οποία δήλωσε αδυναμία να βρεθούν επί πλέον δάσκαλοι προκειμένου να λειτουργήσει ως 6/θέσιο το σχολείο προτάσσοντας κυρίως τον αριθμό των μαθητών ως δικαιολογία για την υποβάθμισή του.
Η απορία όμως που εκφράζουν όλοι οι γονείς είναι πως είναι δυνατόν να υπάρχει αδυναμία εξεύρεσης δασκάλων για το Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας, όταν την ίδια στιγμή μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών έχουν αποσπαστεί στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Μουζακίου (η οποία ανήκει και ελέγχεται από το  Υπουργείο Παιδείας) και στα Γενικά Αρχεία του Κράτους.
Στο μεταξύ σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί εκ νέου Γενική Συνέλευση των Γονέων και Κηδεμόνων προκειμένου να αποφασιστεί η πορεία των κινητοποιήσεων, καθώς έχει ήδη ζητηθεί ραντεβού με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας