Το κουδούνι δε χτύπησε στο Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας

Δεν πραγματοποήθηκε αγιασμός  ως αντίδραση για την υποβάθμιση του Σχολείου το οποίο θα παραμείνει κλειστό

Κλειστό είναι το Δημοτικό Σχολείου της Μαγούλας καθώς οι μαθητές αρνούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα, μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να υποβαθμιστεί το σχολείο από 6/θέσιο σε 4/θέσιο.
Έτσι με τους χειρότερους δυνατούς οιωνούς ξεκινά η σχολική χρονιά για ένα από τα δυναμικότερα και καλύτερα οργανωμένα σχολεία του Νομού μας, καθώς οι μαθητές και οι γονείς είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά κατά της υποβάθμισης του σχολείου που επί πλέον έχει ως συνέπεια να σταματήσει και η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου.
Εξάλλου αυτή ήταν και η απόφαση που ελήφθη στην συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι γονείς τη Δευτέρα στο σχολείο παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκου και του Δημάρχου κ. Κωτσού, όπου τόνισαν ομόφωνα πως είναι προτιμότερο να σταματήσει η λειτουργία του σχολείου τώρα, παρά τον αργό θάνατο στον οποίο το οδηγεί το Υπουργείο με την άδικη απόφασή του.
Οι μαθητές και οι γονείς συγκεντρώθηκαν χθες στο προαύλιο του σχολείο αλλά αρνήθηκαν να συμμετέχουν στον αγιασμό και στην έναρξη της σχολικής χρονιάς και παράλληλα τόνισαν προς όλες τις κατευθύνσεις την πρόθεσή του να απέχουν από τα μαθήματα μέχρι να αρθεί η άδικη απόφαση υποβάθμισης του σχολείου.