Συγκέντρωση διοργανώνεται στη Μαγούλα για την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου

 

  • Τη διοργανώνει τη Δευτέρα  στις 6,30 μμ η Συντονιστική Επιτροπή γονέων

Σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση καλεί τους Βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη, το Δήμαρχο και την Προϊσταμένη Α’/θμιας Εκπαίδευσης, η συντονιστική επιτροπή των γονέων του Δημοτικού Μαγούλας αντιδρώντας έτσι στην υποβάθμιση του Σχολείου από 6/θέσιο σε 4/θέσιο.
Το κείμενο που εξέδωσε η επιτροπή είναι το παρακάτω:
«¨Όπως φανταζόμαστε γνωρίζετε ότι το σχολείο μας υποθαθμίστηκε από 6/θέσιο σε 4/θέσιο με τη δικαιολογία ότι έχει «λίγα παιδιά»!!! Μία απόφαση που πάρθηκε στην καρδιά του καλοκαιριού και αφού μέχρι την τελευταία στιγμή μας διαβεβαίωναν ότι το σχολείο μας θα παραμείνει ως 6/θέσιο.
Είναι νομίζουμε φανερό σ’ όλους πως η λογική της αριθμολαγνείας και των περικοπών δεν έχει τελειωμό!!! Ένα σχολείο μας μιας περιοχής που έχει ήδη υποβαθμιστεί και δεχτεί το κλείσιμο των σχολείων της περιοχής με την υπόσχεση ότι τα παιδιά θα έχουν καλύτερη και ποιοτικότερη εκπαίδευση!!!
Τα ψέματα τελείωσαν!!! Κάποια στιγμή πρέπει να αντισταθούμε και να αντιδράσουμε!!! Αν δεχθούμε αυτή την υποβάθμιση είναι σα να βάζουμε «ταφόπλακα» στο σχολείο μας.!! Ένα σχολείο που μέχρι χθες ήταν ζωντανό, δραστήριο, δημιουργικό και μας έδιναν όλοι συγχαρητήρια!!!!
Γιατί λοιπόν μας κόβουνε τα φτερά!!! Ποιος είναι αυτός που αποφασίζει ότι τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της Μαγούλας δεν θα έχουν: ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ κλπ;;;;
Ποιος είναι αυτός που αποφασίζει ότι τα παιδιά του σχολείου μας θα κάνουν συνδιδασκαλία, όταν έφυγαν από τα χωριά τους γι’ αυτό το λόγο, όταν υπάρχουν χιλιάδες αδιόριστοι δάσκαλοι!!!
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δεχτούμε αυτή την υποβάθμιση! Εμείς οι γονείς πρέπει πρώτα απ’ όλους θα αντιδράσουμε και μαζί μ’ όλους φυσικά (εκπαιδευτικούς, τοπικούς φορείςκλπ) να αγωνιστούμε για το σχολείο!!!
Γι’ αυτό το λόγο σας καλούμε σε συγκέντρωση που θα γίνει στο σχολείο της Μαγούλας τη Δευτέρα 9/9/13 στις 6 το απόγευμα όπου θα κληθούν ο Δήμαρχος Μουζακίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, οι Βουλευτές του Ν. Καρδίτσας, η προϊσταμένη Α/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων για να πάρουν θέση και φυσικά να στηρίξουν τον αγώνα μας. Επίσης για να αποφασίσουμε τις περαιτέρω κινητοποιήσεις που θα κάνουμε ώστε το σχολείο μας να παραμείνει όπως είναι!!!
Η Συντονιστική Επιτροπή»