ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Μουζακίου, κ. Γιώργου Κωτσού, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μουζακίου σύσκεψη, για την αρτιότερη οργάνωση της τιμητικής εκδήλωσης στις 9 Ιουνίου 2013 με αφορμή την συμπλήρωση των 70 χρόνων από την πυρπόληση του Μουζακίου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του δημάρχου κ. Κωτσού και της προέδρου του Δ. Σ. κ. Τόλια, εκπρόσωποι των Συλλόγων και φορέων όπως : Από τον Αρχ. Λαογρ. Πολ. Σύλ. Μουζακίου «Οι Γόμφοι», ο κ. Δημήτρης Σέμπρος, από τον Εμπορικό Σύλλογο Μουζακίου, ο Γραμματέας κ. Ιωάννης Στάθης, από το Σύλλογο Γυναικών Μουζακίου, η πρόεδρος κ. Φανή Δασκάλου, από το Σύλλογο των απανταχού Μουζακιωτών ο πρόεδρος κ. Στέφανος Κούτρας και από τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο mouzakinews.gr, ο κ. Νίκος Πολίτης.
Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης το οποίο θα περιλαμβάνει:
Πανηγυρική δοξολογία, πομπή επισήμων και λαού παρουσία τιμητικού στρατιωτικού αγήματος και της Φιλαρμονικής του Δήμου, κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους φορέων, και πραγματοποίηση ιστορικής ημερίδας στο Δημ. Κινηματοθέατρο Μουζακίου με προβολή βίντεο, ομιλίες και έκθεση φωτογραφικού υλικού, για την συγκεκριμένη περίοδο.
Ο Σύλλογος των απανταχού Μουζακιωτών με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση θα προκυρήξει μαθητικό διαγωνισμό για τη συγγραφή καλύτερου ποιήματος, νουβέλας, διηγήματος με θέμα το ολοκαύτωμα του Μουζακίου.