Οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής του Δήμου Μουζακίου από την ανεμοθύελλα

Άμεσα ανταποκρίθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας στο αίτημα του Δήμου Μουζακίου να κηρυχθεί ο Δήμος θεομηνιόπληκτος μετά τη σφοδρή ανεμοθύελλα που έπληξε την περιοχή το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Συγκεκριμένα με το υπ΄αριθμόν 46/5-2-13 έγγραφό της η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας  ενημερώνει το Δήμο Μουζακίου τα παρακάτω:
«Ανταποκρινόμενοι στο αίτημά σας για την οριοθέτηση της περιοχής σας που έχει πληγεί από φυσική καταστροφή τη 2 και 3 Φεβρουαρίου 2013 σας γνωρίζουμε τα εξής:
Για την οριοθέτηση πληγείσας περιοχής από φυσική καταστροφή απαιτείται η υποβολή σχετικού αιτήματος από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με συγκεκριμένο πίνακα των πορισμάτων των αυτοψιών στην πληγείσα περιοχή και ονομαστική κατάσταση των κατοίκων και των κτιρίων που υπέστησαν ζημιές.
Οι αυτοψίες μπορούν να διενεργηθούν από υπαλλήλους μηχανικούς της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας ή υπαλλήλους μηχανικούς του Δήμου σας.
Είμαστε στη διάθεσή σας προκειμένου να υποστηρίξουμε το έργο της καταγραφής των ζημιών και τη σύνταξης των πορισμάτων με το τεχνικό μας προσωπικό, προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλλουμε το αίτημα οριοθέτησης  της περιοχής»
Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός αναφερόμενος στο όλο θέμα: «Κινήσαμε τάχιστα τη διαδικασία να κηρυχθεί ο Δήμος μας πληγείσας από φυσική καταστροφή και η Περιφερειακή Ενότητας Καρδίτσας ανταποκρίθηκε ταχύτατα στο αίτημά μας. Μένει πλέον οι ενδιαφερόμενοι δημότες μας να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες και να υποβάλλουν το αίτημά τους στο Δήμο Μουζακίου προκειμένου να προωθηθεί μέσω της Π.Ε. Καρδίτσας στο αρμόδιο υπουργείο»