Το διαδίκτυο είναι χρήσιμο εργαλείο όταν αξιοποιείται με σύνεση και γνώση

Επεσήμανε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός στην ημερίδα στο Λύκειο Μουζακίου

Ο Δήμαρχος Μουζακίου στο χαιρετισμό του στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Λυκείου Μουζακίου σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Σχολείου για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου επεσήμανε τα παρακάτω:
«Κατ’ αρχήν θέλω να συγχαρώ την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου Μουζακίου κ. Ντόυρβα και το Διευθυντή του Σχολείου κ. Φιλίππου για την πρωτοβουλία που πήραν να συζητήσουμε για ένα σύγχρονο ζήτημα όπως είναι αυτό της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου.
Το διαδίκτυο αποτελεί μία τεχνολογική επανάσταση που διευκολύνει τα μέγιστα τη ζωή μας, αλλά ταυτόχρονα κρύβει και κινδύνους κυρίως για τα παιδιά που το χειρίζονται αλόγιστα και χωρίς σύνεση.
Οι άνθρωποι συνηθίζουμε να φοβούμαστε ότι δεν καταλαβαίνουμε και να χειριζόμαστε με επιπολαιότητα ότι έχουμε την αίσθηση ότι το κατέχουμε ικανοποιητικά.
Έτσι και η χρήση του διαδικτύου δεν αποτελεί κατ’ ανάγκη ούτε καλό ούτε και κακό. Εξαρτώνται όλα από τη χρήση που κάνουμε και κυρίως από την καλή γνώση όλων όσων χρησιμοποιούμε και αξιοποιούμε μέσω των ιδιαίτερα γρήγορων διαδρομών του internet.
Επιβάλλεται λοιπόν οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί να είναι καλά ενημερωμένοι γύρω από τις δυνατότητες και τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο και στη συνέχεια να ενημερώσουν και να προστατεύσουν τα παιδιά που ως χρήστες μπορούν να πέσουν σε πολλές παγίδες που κρύβονται όταν γίνεται αλόγιστη χρήση του internet.
Εμείς ως Δήμος Μουζακίου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου που έχει τεχνογνωσία πάνω στο θέμα είμαστε πρόθυμοι να ξεκινήσουμε εκστρατεία ενημέρωσης των παιδιών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο Δήμο μας γύρω από την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και την αξιοποίησή του ως χρήσιμου εργαλείου γνώσης και διασκέδασης»