Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει Ελλάδα

Ο χαιρετισμός  του Δημάρχου Μουζακίου κ. Κωτσού στη συγκέντρωση φορέων στο μπλόκο των Αγροτών στη Νίκαια

Στο μπλόκο των Αγροτών στη Νίκαια βρέθηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου εκφράζοντας έτσι την στήριξή του στο δίκαιο αγώνα που δίνουν για αξιοπρεπή παραμονή τους στην ύπαιθρο και στο αγροτικό επάγγελμα.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Κωτσός επεσήμανε τα παρακάτω:
«Αγαπητοί φίλοι αγρότες
Διαχρονικά ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας αποτέλεσε και αποτελεί βασικό παράγοντα ανάπτυξης για να μην πω επιβίωσης της χώρας μας. Θυμίζω ότι μετά το μεσοπόλεμο η οικονομία της χώρας μας και η ανόρθωσή της από την καταστροφή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου,  βασίστηκε κυρίως στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή για να έλθουν στη συνέχεια η βιομηχανική και τουριστική ανάπτυξη.
Έτσι και τώρα που η Ελλάδα μας μαστίζεται από την πρωτοφανή αυτή οικονομική κρίση, ο ασφαλέστερος δρόμος για την έξοδο απ’ αυτή και την ανάπτυξη είναι η στήριξη του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα.
Ποιου όμως κτηνοτροφικού τομέα. Αυτού που βιώνουμε σήμερα που θέλει τον αγρότη επαίτη και σκλάβο της γης, λόγω υψηλού κόστους παραγωγής και απουσίας συγκεκριμένης και ολοκληρωμένης αγροτικής πολιτικής στη χώρα μας.
Επιβάλλεται άμεσα η πολιτεία να σκύψει με πραγματικό ενδιαφέρον στα προβλήματα του πρωτογενή τομέα, να διαμορφώσει το συντομότερο δυνατό Εθνική Αγροτική πολιτική που θα επιτρέπει στους αγρότες μας να παραμείνουν στην ύπαιθρο με αξιοπρέπεια. Εξάλλου χωρίς αγρότες και κτηνοτρόφους δεν υπάρχει ζωή στην Ελληνική Ύπαιθρο και κατ’ επέκταση δεν υπάρχει ζωή στην Ελλάδα. Οφείλω να εξάρω και τη  συνετή  στρατηγική που έχετε ακολουθήσει μέχρι τώρα στον αγώνα σας, γεγονός που κάνει σύσσωμη την κοινωνία να είναι στο πλευρό σας»