Απόφαση 15/2019: Ο ρόλος του τοπικού συμβουλίου κοινότητας Μουζακίου στην ανάπτυξη της πόλης μας

                                                  Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Από το πρακτικό 8/2019 Συνεδρίασης του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ.

Αριθμός Απόφασης : 15/2019

Περίληψη:  «Ο ρόλος του τοπικού συμβουλίου κοινότητας Μουζακίου στην ανάπτυξη της πόλης μας »

Σήμερα στις  09/09/2019  ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 μ.μ. το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Μουζακίου συνήλθε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση στο κατάστημα της Τοπικής Κοινότητας  Μουζακίου, ύστερα από την πρόσκληση του Προέδρου της που επιδόθηκε με αποδεικτικό στα μέλη αυτής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87), όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 89 του Ν. 4555/2018,για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα θέματα της ημερησίας διατάξεως .

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης αυτής ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι σε σύνολο πέντε (5)  μελών ήταν:

 

Α)α

 Μ   έ   λ  η

Παρόντες

Απόντες

1.

Καταραχιάς Αχιλλέας                                         Πρόεδρος

Χ

 

2.

Πλακιά Αρετή                                                        Μέλος

Χ

 

3.

Βασιλάκος Αστέριος                                              Μέλος

 

Χ

4.

Τριανταφύλλου Δημήτριος                                      Μέλος

 

Χ

5.

Λαζαρίνα Μαρία                                                    Μέλος

Χ

 

 

Τα απόντα μέλη της Τοπικής  Κοινότητας κλήθηκαν νόμιμα

  

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 

1.       «Ο ρόλος του τοπικού συμβουλίου κοινότητας Μουζακίου στην ανάπτυξη της πόλης μας »

 Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου αφού διαπίστωσε ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία εισηγήθηκε το θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Κυρίες και κύριοι  λάβαμε τη λαϊκή εντολή και είμαστε εδώ για να αντιπροσωπεύουμε όλους τους δημότες που μας εξέλεξαν. Από τη θέση μας αυτή οφείλουμε να αποφασίζουμε με βάση τη δική τους κυρίαρχη γνώμη επί του κάθε ζητήματος ,ακόμη και αν σε προσωπικό επίπεδο διαφωνούμε. Πεμπτουσία της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας αποτελεί  το κυρίαρχο κοινό συμφέρον .

Καλό θα ήταν όλοι μας αντί να κριτικάρουμε τις αυτόβουλες ενέργειες του Δημάρχου ή των Αντιδημάρχων, να  καταθέτουμε τις δικές μας προτάσεις,  τι θέλουμε  εμείς να υλοποιηθεί  προς όφελος της κοινότητας μας. Τις ενέργειες τους θα τις καθοδηγούμε  εμείς με τις προτάσεις και τις ιδέες μας.

 Η αστικού τύπου αντιπροσωπευτική δημοκρατία , έτσι όπως έχει επικρατήσει στην Δυτική Ευρώπη, έχει ως θεμέλιο το ιδεώδες ενός κράτους αέναου και αδιαίρετου έναντι όλων.

Συνεπώς, το πρώτο πράγμα που έχουμε ανάγκη ως κοινότητα είναι η υιοθέτηση μιας πιο σύγχρονης και πολιτισμένης αντίληψης . Πιο συγκεκριμένα, η κάθε διοίκηση, που διεκδικεί ή αναλαμβάνει την εξουσία , αναλαμβάνει πρωτίστως  την συνέχιση μιας διοίκησης και έναντι των δημοτών ,την πλήρη  ευθύνη όλων όσων συνέβησαν με τις προηγούμενες διοικήσεις.

 Για αυτό λοιπόν με ηθική συγκρότηση αναγνωρίζουμε όλες τις προηγούμενες διοικήσεις της κοινότητας Μουζακίου, όλους τους διατελέσαντες συμβούλους και προέδρους αυτής, αναγνωρίζοντας ότι μόχθησαν, πάσχισαν, θυσίασαν τον χρόνο τους ,κομμάτι από τη ζωή τους για το Μουζάκι  .

Αναγνωρίζουμε την προσφορά τους, συνεχίζουμε το έργο τους, διορθώνουμε τα λάθη τους και επιδιώκουμε να δώσουμε το δικό μας αποτύπωμα σε αυτή την πόλη ως καθολικοί και ειδικοί διάδοχοι της προηγούμενης διοίκησης, σύμφωνα πάντα με τα σύγχρονα δημοκρατικά δεδομένα. 

Με βάση αυτή τη θεμέλια αρχή σήμερα στη πρώτη συνεδρίαση του νέου συμβουλίου της κοινότητας Μουζακίου, εμείς  τιμούμε τους διατελέσαντες προέδρους της κοινότητας καθώς και τους τοπικούς συμβούλους αυτής, αναγνωρίζοντας ότι πρόσφεραν με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση για το καλό της πόλης μας.

Το συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του προέδρου και έπειτα   από διαλογική συζήτηση

  

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

 

Να βραβεύσει  τους διατελέσαντες προέδρους της κοινότητας καθώς και τους τοπικούς συμβούλους αυτής, αναγνωρίζοντας ότι πρόσφεραν με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση για το καλό της πόλης μας.

Η παρούσα απόφαση πήρε αύξοντα αριθμό   15/2019

Αφού συντάχθηκε και αναγνώσθηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως κατωτέρω

 

 

 

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Τ.Κ.                                                                                                         ΤΑ ΜΕΛΗ

                                                                                                                   Ακολουθούν υπογραφές

 

        ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ