Ολοκληρώθηκε ο δρόμος ήπιας κυκλοφορίας στο Μαυρομμάτι

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του δρόμου ήπιας κυκλοφορίας που ενώνει  το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου με την πλατεία του χωριού και πλέον παραδόθηκε στην κυκλοφορία.
Με το συγκεκριμένο έργο διαστρώθηκε το οδόστρωμα με κυβόλιθους επιβραδύνοντας έτσι την ταχύτητα των οχημάτων που διέρχονται μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο, προφυλάσσοντας  τους  μαθητές  που μετακινούνται από και προς το σχολείο τους.
Παράλληλα αναβαθμίστηκε αισθητικά και η περιοχή καθώς πλέον ενοποιήθηκε στην πραγματικότητα ο αύλειος  χώρος του σχολείου με την πλατεία του χωριού. Εδώ να σημειώσουμε πως το κτίριο του σχολείου ανακαινίστηκε εξωτερικά μέσω του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» και απέκτησε καλαίσθητη εμφάνιση.
«Με το συγκεκριμένο έργο αναβαθμίσαμε αισθητικά το χώρο ανάμεσα στην πλατεία και το σχολείο, ενώ με την ήπια κυκλοφορία στην οποία αναγκάζονται πλέον τα οχήματα διασφαλίζουμε την ασφαλή μετακίνηση των μικρών μαθητών μας» δήλωσε ο πρόεδρος του χωριού κ. Γιώργος Νάσιος και συνέχισε:
«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο και το Δημοτικό Σύμβουλο του Χωριού μας κ. Νώντα Γκινή προωθούμε και την αγορά οικοπέδου πίσω από το Δημοτικό Σχολείο προκειμένου να διευρύνουμε τον διαθέσιμο χώρο για τα παιδιά, καθώς η αυλή του σχολείου είναι περιορισμένη. Γι’ αυτό το σκοπό υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό ώστε σύντομα ο Δήμος Μουζακίου να προχωρήσει στην αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου».