ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΥΛΟΤΟΜΗΜΕΝΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΑΓΝΑΝΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΖΑΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                          
ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                                           
ΔΗΜΟΣ  ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ                                                            Μουζάκι, 14/01/2021
                                                                            Αρ.πρωτ. 355

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΥΛΟΤΟΜΗΜΕΝΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΑΓΝΑΝΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΖΑΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
                                                           Ο Δήμαρχος Μουζακίου
Έχοντας υπόψη:
•    το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
•    τις διατάξεις του άρθρου 111 και 255 του ΔΚΚ 
•    την αριθμ. 7/2020  Απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Αγναντερού , από τη συνεδρίασή του στις 07/10/2020 , με την οποία προτείνει την εκποίηση περίπου 5 τόνων ξυλείας.
•    Την Απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Λαζαρίνας , από τη συνεδρίασή του στις 13/09/2020, με την οποία προτείνει την εκποίηση περίπου 3 τόνων ξυλείας.
•    την αριθμ.  164/2020  Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μουζακίου, από τη συνεδρίασή του στις 29-10-2020 για την εκποίηση ξυλείας από κοπή πλατάνων στις τ.κ. Λαζαρίνας και Αγναντερού.
•    την αριθμ. 250/2020 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μουζακίου, από τη συνεδρίασή της στις 23/11/2020 με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας για την εκποίηση υλοτομημένης ξυλείας πλατάνων στις τ.κ. Λαζαρίνας και Αγναντερού.

    Προκηρύσσει φανερή πλειοδοτική δημοπρασία , για την εκποίηση υλοτομημένης ξυλείας πλατάνων στις τ.κ. Λαζαρίνας και Αγναντερού του Δήμου Μουζακίου.

Η δημοπρασία θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Μουζακίου (Δημαρχείο)  στις  03-02-2020, ημέρα  Τετάρτη και ώρα 10:00π.μ.-11:00π.μ., ενώπιον της Επιτροπής Διαγωνισμού (άρθρο 1 ΠΔ 270/81)  με τους παρακάτω όρους :


ΑΡΘΡΟ 1°.
Η δημοπρασία θα είναι φανερή προφορική και πλειοδοτική και  περίληψη διακήρυξης  θα δημοσιευθεί στο Δημοτικό Κατάστημα και στην ιστοσελίδα του Δήμου, μετά από δέκα (10) πλήρης ημέρες από τη δημοσίευση της διακήρυξης, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής δημοπρασιών.

ΑΡΘΡΟ 2°.
Δεκτοί στη δημοπρασία γίνονται μόνο κάτοικοι των Τ.Κ. Αγναντερού και Λαζαρίνας.
Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1.    Βεβαίωση από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου περί μη οφειλής του.
2.    Βεβαίωση από τη ΔΕΥΑ του Δήμου περί μη οφειλής του συμμετέχοντος.
3.    Υπεύθυνη δήλωση ότι έλαβε γνώση και αποδέχεται τους όρους της διακήρυξης.
4.    Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

ΑΡΘΡΟ 3°.
Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου οφείλει να δηλώσει αυτό στην επιτροπή της δημοπρασίας πριν από την έναρξη του συναγωνισμού στην οποία πρέπει να παρουσιάσει το για το σκοπό αυτό νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο.

ΑΡΘΡΟ 4°.
Αποκλείονται από την δημοπρασία οι οφειλέτες του Δήμου και όσοι δεν προσκομίσουν κατά την διενέργεια την δημοπρασίας τα προαναφερόμενα στο άρθρο -2- δικαιολογητικά.

ΑΡΘΡΟ 5°.
Κάθε προσφορά είναι δεσμευτική για τον πλειοδότη, η δέσμευση δε αυτή μεταβαίνει αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακολούθους και βαρύνει τον τελευταίο πλειοδότη.

ΑΡΘΡΟ 6°.
Ορίζει τιμή εκκίνησης πρώτης προσφοράς το ποσό των:
α)για τη Τ.Κ. Αγναντερού τριάντα ευρώ (30,00 €) για κάθε τόνο ξυλείας πλατάνου
β)για τη Τ.Κ. Λαζαρίνας τριάντα ευρώ (30,00 €) για κάθε τόνο ξυλείας πλατάνου.
Κάθε επόμενη προσφορά θα είναι μεγαλύτερη της προηγούμενης σε ακέραιες μονάδες.

ΑΡΘΡΟ 7°.
Ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά δικαίωμα για αποζημίωση λόγω μη έγκρισης των πρακτικών της δημοπρασίας από τα κατά νόμο αρμόδια όργανα.

ΑΡΘΡΟ 8°.
Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται:
α) μέσα σε δέκα μέρες από την κοινοποίηση σ' αυτόν της απόφασης για την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας από το Δήμο Μουζακίου να προσέλθει για την καταβολή του τελικού τιμήματος στο Ταμείο του Δήμου και μετά να προβεί στην παραλαβή της υλοτομημένης ξυλείας πλατάνου, διαφορετικά ενεργείται αναπλειστηριασμός εις βάρος του ο οποίος ευθύνεται για το μικρότερο τυχόν οικονομικό αποτέλεσμα της δημοπρασίας από αυτό της προηγούμενης.
β)να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας με δική του ευθύνη κατά την μεταφορά της υλοτομημένης ξυλείας πλατάνου σε δικό του χώρο.

Πληροφορίες θα δίνονται από το γραφείο εσόδων της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, τηλέφωνο επικοινωνίας 2445350113.


                                                                                                                                              Ο Δήμαρχος