Απόφαση 17/2020: Περί γνωμοδότησης για την ανταλλαγή οικοπέδου του Δήμου ,για την εγκατάσταση σταθμού αποσυμπίεσης φυσικού αερίου

 

                                                    ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

 

                                                Αποδεικτικό τοιχοκόλλησης

 

Στο Μουζάκι σήμερα τη  23-03-2020  ημέρα Δευτέρα  και ώρα  13 .00 μ.μ. η υπογραφόμενη υπάλληλος του Δήμου  Στυλιανή Βλάχου ,με εντολή του προέδρου της κοινότητας τοιχοκόλλησα στον πίνακα ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος, πίνακα με τα συζητηθέντα θέματα της ημερήσιας διάταξης κατά την τακτική δια περιφοράς συνεδρίαση του Συμβουλίου της 23-03-2020 και στον οποίο περιλαμβάνεται και η παρούσα απόφαση παρουσία των μαρτύρων:1.Καλαμπόκα Ευάγγελο  και 2. Ανυφαντή Θωμά.

     Αφού συντάχθηκε και υπογράφεται το πρακτικό αυτό.

 

Το τοιχοκόλλησε

                      Τ.Σ.Υ.                                                                                                                               

               Βλάχου Στυλιανή                                      Ακριβές Αντίγραφο

                                                                                Μουζάκι   23-03-2020

                                                                    Ο πρόεδρος του συμβουλίου της κοινότητας

 

                                                                 Καταραχιάς Αχιλλέας

 

              

  Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Από το πρακτικό 4/2020  συνεδρίασης του συμβουλίου της κοινότητας Μουζακίου.

Αριθμός Απόφασης :17/2020

Περίληψη:   Περί γνωμοδότησης για την ανταλλαγή οικοπέδου του Δήμου ,για την εγκατάσταση σταθμού αποσυμπίεσης  φυσικού αερίου

Σήμερα στις 23/03/2020 ημέρα Δευτέρα  και ώρα 09:00 -11:00 το συμβούλιο της κοινότητας Μουζακίου συνήλθε σε τακτική δια περιφοράς συνεδρίαση στο ύστερα από την αριθμ. 2028/19-03-2020 πρόσκληση του προέδρου της, που επιδόθηκε με αποδεικτικό στα μέλη αυτής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87), όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 89 του Ν. 4555/2018,για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα θέματα της ημερησίας διατάξεως .Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης αυτής ο πρόεδρος διαπίστωσε ότι σε σύνολο πέντε (5) μελών ήταν:

Α)α

 Μ   έ   λ  η

Παρόντες

Απόντες

1.

Καταραχιάς Αχιλλέας                                         Πρόεδρος

Χ

 

2.

Πλακιά Αρετή                                                         Μέλος

Χ

 

3.

Βασιλάκος Αστέριος                                               Μέλος

 

X

4.

Τριανταφύλλου Δημήτριος                                      Μέλος

 

Χ

5.

Λαζαρίνα Μαρία                                                    Μέλος

Χ

 

 

Τα απόντα μέλη της κοινότητας κλήθηκαν νόμιμα

Αριθμός απόφασης 17/2020

Εισηγούμενος ο πρόεδρος το 1ο  θέμα της ημερήσιας διάταξης ήτοι Περί γνωμοδότησης για την ανταλλαγή οικοπέδου του Δήμου ,για την εγκατάσταση σταθμού αποσυμπίεσης  φυσικού αερίου ανέφερε τα εξής : Κ.κ .σύμβουλοι  το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη του Μουζακίου από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης  - Θεσσαλίας Α.Ε (ΕΔΑ ΘΕΣΣ Α.Ε). Για τις ανάγκες του εν λόγω έργου η ΕΔΑ ΘΕΣΣ Α.Ε με το Α.Π: 1150/18-02-2020 έγγραφό της, ζήτησε από τον Δήμο Μουζακίου να της παραχωρήσει την χρήση δημοτικού ακινήτου πλησίον του οικισμού της πόλης του Μουζακίου για χρονική διάρκεια τουλάχιστον τριάντα (30) ετών, προκειμένου εντός αυτού να προχωρήσει στην εγκατάσταση σταθμού Αποσυμπίεσης και Διανομής φυσικού αερίου. Το εν λόγω ακίνητο θα πρέπει να είναι εμβαδού τουλάχιστον 3.000τ.μ, να έχει πρόσβαση σε δημοτική οδό, να βρίσκεται εκτός των ορίων του οικισμού και σε απόσταση τουλάχιστον 100μ από αυτόν και να απέχει απόσταση τουλάχιστον 300μ από χώρους συνάθροισης κοινού. Μετά από έλεγχο από τον Δήμο  των διαθέσιμων δημοτικών ακινήτων περιμετρικά της πόλης του Μουζακίου, διαπιστώθηκε ότι αυτά δεν τηρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, είτε λόγω μικρότερου εμβαδού, είτε λόγω απόστασης από την πόλη του Μουζακίου και δυσκολίας προσβασιμότητας. Για τον λόγο αυτό στην συνεδρίαση της 19ης Φεβρουαρίου 2020 του Δ.Σ Μουζακίου προτάθηκε να εξετασθεί, η περίπτωση της ανταλλαγής δημοτικού ακινήτου, που βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού Μουζακίου, με διαθέσιμο ακίνητο (αγροτεμάχιο) ιδιώτη, που βρίσκεται εκτός των ορίων του οικισμού και πληρεί τα κριτήρια που απαιτούνται. Η ανταλλαγή θα γίνει σύμφωνα με τα αναφερόμενα στα άρθρα 190 και 186 του Ν. 3463/06 (ΦΕΚ Α΄ 114/2006) «Νέος Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας», αφού πρώτα εκτιμηθεί η αξία του δημοτικού ακινήτου, συγκριθεί η αξία του με αυτή του ακινήτου του ιδιώτη και διαπιστωθεί ότι η ανταλλαγή είναι συμφέρουσα για τον Δήμο. Το Δ.Σ Μουζακίου με την αριθμ. 22/2020 απόφαση του αποφάσισε να ορίσει δύο μέλη προκειμένου να συγκροτηθεί επιτροπή εκτίμησης αξίας για την ανταλλαγή δημοτικού ακινήτου με ακίνητο ιδιώτη.

Με την αριθμ. 16/2020 απόφαση του Δημάρχου Μουζακίου συγκροτήθηκε η επιτροπή εκτίμησης αξίας για την ανταλλαγή ακινήτων στην Τ.Κ Μουζακίου.         

Το προς ανταλλαγή δημοτικό ακίνητο είναι εμβαδού 478,35τ.μ, βρίσκεται εντός του σχεδίου πόλεως Μουζακίου στο Ο.Τ Γ 139, με κωδικό κτηματογράφησης ΑΓ και έχει πρόσωπο στην οδό Βυζαντίου. Το προς ανταλλαγή ιδιωτικό ακίνητο που πληροί τις προϋποθέσεις για την εγκατάσταση σταθμού Αποσυμπίεσης και Διανομής φυσικού αερίου  διαπιστώθηκε από την επιτροπή ότι είναι δύο και όχι ένα. Τα ιδιωτικά ακίνητα είναι ιδιοκτησίας της κας Κατσαρού Ειρήνης του Δημητρίου, βρίσκονται στη θέση «Λάκκες» της κτηματικής περιφέρειας Μουζακίου και εκτός των ορίων της πόλης του Μουζακίου. Το 1ο ακίνητο είναι εμβαδού 1.669,00τ.μ και το 2ο είναι εμβαδού 1.500,00τ.μ, τα δύο ακίνητα συνορεύουν μεταξύ τους στην ανατολική πλευρά του 1ου και στην δυτική πλευρά του 2ου. Η επιτροπή εκτίμησης αξίας ακινήτου με την από 17-03-2020 έκθεση εκτίμησης ακινήτου καθόρισε ότι:

  • Η εμπορική αξία του δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται εντός του σχεδίου πόλεως Μουζακίου στο Ο.Τ. Γ.139 με κωδικό κτηματογράφησης ΑΓ και με πρόσωπο επί της οδού Βυζαντίου, ανέρχεται σε 11.789,03 ευρώ.
  • Η εμπορική αξία των ιδιωτικών αγροτεμαχίων ανέρχεται σε 6.338,00 ευρώ.
  • Η υπερβάλλουσα διαφορά της αξίας αυτών ανέρχεται στο ποσό των 11.789,03 - 6.338,00 = 5.451,03 ευρώ, θα πρέπει να καταβληθεί στον Δήμο Μουζακίου από τον ιδιοκτήτη των αγροτεμαχίων, προκειμένου η ανταλλαγή να είναι επωφελής για τον Δήμο.

 

Με βάση τα παραπάνω προτείνεται  να  γνωμοδοτήσουμε θετικά στο να  προχωρήσει ο Δήμος Μουζακίου στην ανταλλαγή του δημοτικού ακινήτου της εμβαδού 478,35τ.μ που βρίσκεται στο Ο.Τ Γ 139, με κωδικό κτηματογράφησης ΑΓ του σχεδίου πόλεως Μουζακίου και έχει πρόσωπο στην οδό Βυζαντίου, με τα ακίνητα ιδιοκτησίας Κατσαρού Ειρήνης του Δημητρίου συνολικού εμβαδού 3.169τ.μ, με σκοπό την εγκατάσταση σε αυτά σταθμού αποσυμπίεσης και διανομής φυσικού αερίου, με την προϋπόθεση ότι η κα Κατσαρού Ειρήνη θα καταβάλλει την υπερβάλλουσα διαφορά της αξίας των εν λόγω ακινήτων ποσού 5.451,03€ στον Δήμο Μουζακίου. Το συμβούλιο αφού διάβασε την εισήγηση του προέδρου  και μετά από διαλογική συζήτηση

                                                 ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

     Να γνωμοδοτήσουμε θετικά στο να  προχωρήσει ο Δήμος Μουζακίου στην ανταλλαγή του δημοτικού ακινήτου της εμβαδού 478,35τ.μ που βρίσκεται στο Ο.Τ Γ 139, με κωδικό κτηματογράφησης ΑΓ του σχεδίου πόλεως Μουζακίου και έχει πρόσωπο στην οδό Βυζαντίου, με τα ακίνητα ιδιοκτησίας Κατσαρού Ειρήνης του Δημητρίου συνολικού εμβαδού 3.169τ.μ, με σκοπό την εγκατάσταση σε αυτά σταθμού αποσυμπίεσης και διανομής φυσικού αερίου, με την προϋπόθεση ότι η κα Κατσαρού Ειρήνη θα καταβάλλει την υπερβάλλουσα διαφορά της αξίας των εν λόγω ακινήτων ποσού 5.451,03€ στον Δήμο Μουζακίου.

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό  17/2020

  Αφού συντάχθηκε και διαβάστηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως κατωτέρω:

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         ΤΑ ΜΕΛΗ

                                                                                                  Ακολουθούν υπογραφές

Καταραχιάς Αχιλλέας