Συστάθηκε Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τη Στέβια


Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι νέοι αγρότες στην αξιοποίηση της νέας καλλιέργειας

Στη σύσταση επιτροπής πρωτοβουλίας προχώρησαν οι νέοι αγρότες που επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει η καλλιέργεια της στέβιας.
Θυμίζουμε ότι η πρώτη ενημέρωση έγινε στο Δημαρχείο Φαναρίου από το Δήμο Μουζακίου σε συνεργασία με την επιτροπή πρωτοβουλίας Φαναριωτών για την ανάπτυξη του Θεσσαλικού Κάμπου. Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι επισκέφθηκαν τη Λάρισα και ενημερώθηκαν από τον κ. Πετρωτό και τον κ. Λόλα, για τις λεπτομέρειες της μεθόδου παραγωγής στεβιοζάχαρης  από ξηρά φύλλα στέβιας με μέθοδο χωρίς την χρήση οργανικών διαλυτών δηλαδή με χρήση «πράσινης» τεχνολογίας.
Μετά και απ’ αυτή την επίσκεψη υπήρξε συνάντηση των ενδιαφερομένων στο Φανάρι όπου προχώρησαν στη σύσταση 11μελούς επιτροπής πρωτοβουλίας για τη στέβια.
Η επιτροπή πρωτοβουλίας  σε συνεργασία με Δήμο Μουζακιου, την ΑΝΚΑ την ομάδα Φαναριωτών για την ανάπτυξη του θεσσαλικού κάμπου,  το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  και άλλους φορείς βάζει  στόχο να συλλέξει στοιχεία  για την καλλιέργεια και τη μεταποίηση στέβιας , να ενημερώσει των αγροτικό κόσμο,  να κάνει σχέδιο καταστατικού  ώστε  να δημιουργήσει την πρώτη ιδρυτική  συνέλευση για ομάδα παραγωγών στέβιας .
Την Επιτροπή Πρωτοβουλίας αποτελούν οι παρακάτω:
ΚΟΥΛΟΣΟΥΣΑΣ Ν ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΦΑΝΑΡΙΟΥ
ΣΚΟΡΔΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ   ΚΑΡΠΟΧΩΡΙ,
ΒΙΛΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΛΕΟΝΤΑΡΙ,
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΑΝΙΑ
ΜΠΑΣΙΑΚΟΥΡΑΣ Χ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΛΙΟΚΚΛΗΣΙ,
ΚΩΤΙΝΑΣ Ε. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΑΝΑΡΙ,
ΦΑΣΙΑΝΟΣ Σ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΑΝΑΡΙ,
ΚΟΥΛΟΣΟΥΣΑΣ ΕΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΑΝΑΡΙ,
ΚΥΡΓΙΑΚΗΣ Σ. ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΑΝΑΡΙ,
ΜΑΠΠΑΣ  Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΑΝΑΡΙ,
ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΕΛ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΑΝΑΡΙ.
Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνται στο Δήμο Μουζακίου στον Γεωπόνο κ. Αποστόλη Μάππα τηλ. 2441352400.