Πυρκαγιά στο Μαυρομμάτι

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες Δευτέρα στις 1 το πρωί στη θέση «Λυγαριές» της Δημοτικής Κοινότητας Μαυρομματίου η οποία κατασβέστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μουζακίου, αφού έκαψε μικρή χορτολιβαδική έκταση και ελάχιστους θάμνους.
Την Πυροσβεστική ενημέρωσε ο αεικίνητος και πανταχού παρών πρόεδρος του Μαυρομματίου κ. Νώντας Γκινής ο οποίος διαπίστωσε την ύπαρξη της πυρκαγιάς από πολύ νωρίς και χάρη στην επέμβαση ενός οχήματος της Πυροσβεστικής υπηρεσίας αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
«Θέλω να συγχαρώ θερμά και να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μαυρομματίου κ. Νώντα Γκινή για την άμεση επέμβασή του και την ετοιμότητά του, καθώς ενημέρωσε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την Πυρκαγιά στο χωριό. Επίσης θέλω να συγχαρώ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μουζακίου για την άμεση ετοιμότητά της και την επέμβαση στο χώρο της πυρκαγιάς που είχε ως συνέπεια τη γρήγορη κατάσβεσή της πριν πάρει μεγάλες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός που μετέβη αμέσως στο χώρο της πυρκαγιάς και έμεινε εκεί μέχρι που το όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας κατέσβησε τη φωτιά.
Η πυρκαγιά απ’ ότι διαφαίνεται ήταν έργο εμπρηστών καθώς στη συγκεκριμένη έκταση «συμβιώνουν» κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι και είναι απίθανο να πήρε φωτιά χωρίς χέρι ανθρώπου. Μάλιστα επελέγη η μέρα κατά την οποία ο Σύλλογος του χωριού είχε εκδήλωση στην πλατεία και όλοι οι κάτοικοι ήταν συγκεντρωμένοι εκεί. Όμως όπως αναφέρθηκε και παραπάνω χάρη στον πρόεδρο του χωριού κ. Γκινή που αντιλήφθηκε έγκαιρα την πυρκαγιά στάθηκε δυνατό να κατασβεστεί χωρίς να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.mavrommati_fire_1