Ολοκληρώθηκε ο περιφερειακός δρόμος του Ελληνοπύργου

Ολοκληρώθηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία ο περιφερειακός δρόμος του Ελληνοπύργου, ένα έργο για το οποίο υπήρχε χρόνιο αίτημα όλων των κατοίκων του χωριού.
Το τελευταίο τμήμα του δρόμου κατασκευάστηκε με μηδενικό κόστος αξιοποιώντας τόσο τα μηχανήματα του Δήμου, όσο και το μηχανολογικό εξοπλισμό της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Εξάλλου η ανταπόκριση του Αντιπεφερειάρχη κ. Τσιάκου ήταν άμεση στο αίτημα του Δήμου Μουζακίου και διέθεσε μία μπουλντόζα που βοήθησε τα μέγιστα στη διάνοιξη του τελευταίου τμήματος.
Το έργο επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο έργων κ. Μηνίτσιο που είχε και την ευθύνη εκτέλεσης των εργασιών και τον πρόεδρο του χωριού κ. Βλάχο. Ο κ. Βλάχος εξέφρασε την πλήρη του ικανοποίηση που ένα πάγιο αίτημα των Ελληνοπυργιτών πήρε σάρκα και οστά καθώς πλέον ο περιφερειακός του χωριού είναι πραγματικότητα και θα αποσυμφορήσει τον κεντρικό δρόμο, δίνοντας κυκλοφοριακή ανάσα στο χωριό.
«Δώσαμε λύση σ’ ένα πάγιο πρόβλημα του χωριού μας. Η στενότητα του κεντρικού δρόμου επέβαλε την κατασκευή περιφερειακού στο χωριό μας. Το κατορθώσαμε χάρη στις προσπάθειες των χειριστών των μηχανημάτων του Δήμου μας, όπως επίσης και χάρη στη βοήθεια που μας έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσιάκος που μας διέθεσε τη μπουλντόζα η οποία έκανε τη διάνοιξη του δρόμου» δήλωσε με ικανοποίηση ο Αντιδήμαρχος κ. Μηνίτσιος
Στο μεταξύ ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελληνοπύργου ο «Άγιος Αθανάσιος» κ. Παύλος Σιούφας με επιστολή του προς το Δήμαρχο κάνει γνωστό ότι διαθέτει στο Δήμο το ποσό των 10.000 ΕΥΡΩ για τη βελτίωση του δρόμου και πλέον αναμένεται η καταβολή του συγκεκριμένου ποσού στο ταμείο του Δήμου, ώστε να δημοπρατηθεί το έργο της βελτίωσης σύμφωνα με τη μελέτη που θα συντάξει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μουζακίου.
«Για μία ακόμη φορά αποδεικνύουμε στο Δήμο Μουζακίου πως ακόμη και σε περιόδους οικονομικής κρίσης και ανέχειας είναι δυνατό να παράγεται έργο χωρίς ιδιαίτερο κόστος χάρη στην αξιοποίηση των μηχανημάτων του Δήμου μας και στην άψογη συνεργασία που έχουμε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Επίσης η ευγενική προσφορά του Συλλόγου του Ελληνοπύργου ο «Άγιος Αθανάσιος» με το ποσό των 10.000 ΕΥΡΩ θα μας δώσει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε τις απαιτούμενες βελτιώσεις ώστε η κυκλοφορία στο δρόμο να γίνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός