H τοπική ιστορία του Μουζακίου από τους μαθητές της Δ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Μία εξαιρετική εκδήλωση παρουσιάστηκε χθες και είχε ως αντικείμενο την παρουσίαση της εργασίας που έκαναν οι μαθητές της Δ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου με θέμα την τοπική ιστορία.
Οι μικροί μαθητές συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους κ.κ. Βλάχου και Λιάσκου, αφού επισκέφθηκαν τους αρχαιολογικούς χώρους των Γόμφων, το κάστρο του Φαναρίου, το εργοστάσιο ζαχάρεως το ιπποφορβείο της Λαζαρίνας μελέτησαν την τοπική ιστορία του Μουζακίου από τα βάθη των αιώνων μέχρι και σήμερα και όλα αυτά τα παρουσίασαν με  ένα καινοτόμο τρόπο στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.
Την εξαιρετική εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος κ. Φροξυλιάς, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου κ. Καλαμπαλίκης, ο καθηγητής ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μαγουλιώτης, η σχολική σύμβουλος, μέλη του κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πολλοί γονείς των παιδιών.
Ο Δήμαρχος κ. Κωτσός στο τέλος της εκδήλωσης εμφανώς ενθουσιασμένος από την άρτια εργασία ανέφερε: «Μπράβο στα παιδιά για την εξαιρετική δουλειά που παρουσίασαν. Μπράβο στους δασκάλους  για την καθοδήγησή τους. Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε στο Δήμο μας αυτό το μαθητικό δυναμικό και αυτούς τους δασκάλους, οι οποίοι καταξιώνουν το έργο του εκπαιδευτικού. Η ενασχόληση των παιδιών με την τοπική ιστορία και μάλιστα με βιωματικό τρόπο είναι ο καλύτερο τρόπος να κατανοήσουν το περιβάλλον στο οποίο γεννήθηκαν και μεγαλώνουν και φυσικά να γίνουν καλύτεροι πολίτες.»