Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για την Κοινωφελή εργασία

 

ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΟΧ 5.501/1/2012

Ο Δήμος Μουζακίου μετά από επικοινωνία με το Ινστιτούτο Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε ( ΙΝ.Ε  / Γ.Σ.Ε.Ε ) και μετά την έγκριση του ΣτΕ , ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους την επανέναρξη των διαδικασιών υποβολής αιτήσεων για την  πρόσκληση ενδιαφέροντος ΚΟΧ 5.501/1/2012 που είχε ανασταλεί προσωρινά λόγω των εκλογών των εκλογών της 6ης Μαΐου, και αφορά στην  πρόσληψη  συνολικά χιλίων πενήντα τριών (1053) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την υλοποίηση προγράμματος  Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στο Νομό Καρδίτσας, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»  του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό έντυπο ΚΟΧ.1 και να την υποβάλουν:

1. είτε Αυτοπροσώπως στο Εργατικό Kέντρο Καρδίτσας ή άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο , εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, στα γραφεία του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας Ιεζεκιήλ 44, 43100 Καρδίτσα, κα Γούλα Θεοδώρα, (τηλ. επικοινωνίας:2441022182,2441025335, ) ώρες από 09:00 π.μ  έως 15:00 μ.μ

2. είτε Ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία του Δικαιούχου στην εξής διεύθυνση: ΙΝ.Ε-Γ.Σ.Ε.Ε , Τζαβέλα 4 , 412 22 Λάρισα  υπόψη κ. Μπουλομπάση Μαριάνθη ή Σπυριδούλα Παπανδρέου (τηλ. επικοινωνίας: 2410-537.489 -90 )
Στην περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση του υποψηφίου.
Κάθε υποψήφιος δύναται να σημειώσει στην αίτησή του έναν ή περισσότερους κωδικούς θέσεων για μία ή περισσότερες ειδικότητες της ίδιας ή διαφορετικής κατηγορίας προσωπικού (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ), εφόσον διαθέτει τα απαιτούμενα από την ανακοίνωση προσόντα.


Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι οκτώ (8) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) από 05/06/2012 μέχρι 12/06/2012 συμπεριλαμβανομένου και το Σάββατο 09/06/2012

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν την πρόσκληση (για αναλυτική περιγραφή θέσεων, ειδικοτήτων, δικαιολογητικών, προϋποθέσεων συμμετοχής, κριτηρίων επιλογής), τα έντυπα των αιτήσεων καθώς και τις «Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ)»: α) στα γραφεία του Δικαιούχου/ Εργατικό κέντρο Καρδίτσας στην ανωτέρω διεύθυνση• β) στην ιστοσελίδα του Δικαιούχου (www.inegsee.gr)•,στην ιστοσελίδα του περιφερειακού www.inegseethes.gr γ) στην ιστοσελίδα του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (www.epanad.gov.gr) • και δ) στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr), ε) στους παραπάνω Δήμους,  στα ΚΕΠ των Δήμων, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσα και στο ΚΠΑ ΟΑΕΔ Καρδίτσας.

Τέλος, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής προβληματικά στοιχεία που παρατηρήθηκαν τις δύο πρώτες ημέρες υποβολής αιτήσεων πριν την αναστολή της διαδικασίας:

1)    Για την κατάσταση ανεργίας : α) Οι επιδοτούμενοι άνεργοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα , ωστόσο ΔΕΝ μοριοδοτούνται για την κατάσταση ανεργίας. ΠΡΕΠΕΙ να προσκομίσουν πρωτότυπη βεβαίωση ΟΑΕΔ για τη διάρκεια της επιδοτούμενης ανεργίας τους. β) Οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι μοριοδοτούνται κανονικά σύμφωνα με την προκήρυξη και πρέπει να προσκομίσουν αντίγραφο της κάρτας ανεργίας (και με τις δύο όψεις). γ) Οι αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ με ατομικό εισόδημα έως 10.500 το οικ. έτος 2010 (χρήση 2009) πρέπει να εγγραφούν σε ειδική κατάσταση στον ΟΑΕΔ.

2)    Για το κριτήριο της οικονομικής κατάστασης: Το 60+% των υποψηφίων κατέθεσαν λανθασμένα τα αποδεικτικά οικονομικής κατάστασης (είτε εκκαθαριστικό σημείωμα είτε υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από ΔOΥ ) για το οικ. έτος 2011 (χρήση 2010) αντί του ορθού και ζητούμενου από την προκήρυξη οικ. έτος 2010 (χρήση 2009) .

3)    Για το κριτήριο της εντοπιότητας: Το 70+% των υποψηφίων κατέθεσαν λανθασμένα το αποδεικτικό της εντοπικότητας κατάστασης (πιστοποιητικό  εντοπιότητας) αντί του ορθού και ζητούμενου εγγράφου που είναι η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

4)    Για τα προστατευόμενα μέλη: Χρήση των μορίων για τα προστατευόμενα μέλη μπορούν να κάνουν και οι δύο γονείς. Για την απόδειξη της ύπαρξης προστατευόμενων μελών απαιτείται το εκκαθαριστικό σημείωμα του οικ. 2010 (χρήση 2009). Ωστόσο , για τις περιπτώσεις που : α) υπάρχουν προστατευόμενα μέλη για το οικ. έτος 2010 (χρήση 2009) αλλά δεν υπήρχε υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης εκ μέρος του υποψηφίου για το εν λόγω έτος και β) τα προστατευόμενα μέλη προέκυψαν μεταγενέστερα, απαιτείται,  και για τις δύο περιπτώσεις, πρωτότυπο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.


Επειδή, εξαιτίας των λαθών αυτών παρατηρούνται σοβαρές καθυστερήσεις και υπάρχει ο κίνδυνος ελλιπούς μοριοδότησης των υποψηφίων, παρακαλούνται οι συμπράττοντες φορείς να λάβουν σοβαρά τις παρατηρήσεις αυτές και να τις μεταβιβάζουν στους υποψηφίους που απευθύνονται στους ίδιους για πληροφορίες .