ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΜΙΣΟΥ

Τις τελευταίες δύο ημέρες οι κάτοικοι στις Κοινότητες Ριζοβουνίου, Κρανέας, Μαγούλας & Παλαιοχωρίου, βιώνουν μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία εξαιτίας της διακοπής τροφοδοσίας νερού από το υδραγωγείο του Συνδέσμου Ύδρευσης Καρδίτσας και λοιπών Δήμων.

Επειδή, ο Δήμος Μουζακίου και η Δ.Ε.Υ.Α.Μουζακίου, δέχονται πληθώρα τηλεφωνημάτων από αγανακτισμένους δημότες που δικαιολογημένα ζητούν εξηγήσεις για τι ακριβώς συμβαίνει και ερωτούν πότε επιτέλους θα αποκατασταθεί το πρόβλημα, ως Δήμος οφείλουμε να παράσχουμε την παρακάτω απαραίτητη πληροφόρηση: .

Από την πρώτη στιγμή που οι Πρόεδροι των παραπάνω Τοπικών Κοινοτήτων αντιλήφθηκαν το σοβαρό ζήτημα, επικοινώνησαν με το Σύνδεσμο Ύδρευσης, από τον οποίο υπήρξε μια γενικής φύσεως ενημέρωση ότι υπάρχουν σοβαρές βλάβες στον τροφοδοτικό κλάδο που υδροδοτεί τις Κοινότητες στη Δημοτική Ενότητα Παμίσου. Δεν δόθηκε καμία περαιτέρω εξήγηση σχετικά με το είδος, τη σοβαρότητα, αλλά και τον χρονικό ορίζοντα αποκατάστασης των βλαβών.

Γνωρίζουμε στους δημότες ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Μουζακίου δεν έχει την αρμοδιότητα, ούτε την ευθύνη της υδροδότησης των Τοπικών Κοινοτήτων, καθόσον είναι υπεύθυνη για τα δίκτυα διανομής και μόνον, δηλαδή για τους αγωγούς που ξεκινούν από την δεξαμενή ή τον Υδατόπυργο αντίστοιχα και υδρεύουν το εσωτερικό των οικισμών.

Για όλους τους υπόλοιπους εξωτερικούς αγωγούς μεταφοράς νερού στις Τοπικές Κοινότητες, την αρμοδιότητα και την ευθύνη φέρει αποκλειστικά και ακέραια ο Σύνδεσμος Ύδρευσης, ο οποίος άλλωστε εισπράττει και το ανάλογο αντίτιμο για τις ποσότητες νερού που προμηθεύει τις Τ.Κ..

Ο Δήμος Μουζακίου, με την υλοποίηση σειράς έργων και τεχνικών παρεμβάσεων τα τελευταία χρόνια, προχωράει σταδιακά σε αντικατάσταση και εκσυγχρονισμό των δικτύων μέσα στις Κοινότητες προκειμένου να περιοριστούν στο ελάχιστο οι διαρροές και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη υδροδότηση των νοικοκυριών με νερό υψηλής ποιότητας.

Όμως, τα τροφοδοτικά δίκτυα (αγωγοί) που ανήκουν στο Σύνδεσμο Ύδρευσης Καρδίτσας και λοιπών Δήμων, δυστυχώς παραμένουν απαρχαιωμένα.

Στην παρούσα χρονική συγκυρία, το πολύ σημαντικό χρόνιο πρόβλημα της παλαιότητας τους και η ανάγκη άμεσης αντικατάστασης και εκσυγχρονισμού τους, αναδεικνύεται σε όλο το μέγεθος.

Επιβάλλεται, εδώ και τώρα, να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την οριστική διευθέτηση του μείζονος ζητήματος που θίγει άμεσα τους κατοίκους των χωριών της Δ.Ε. Παμίσου. Η λύση δεν είναι άλλη από την υλοποίηση έργου για ολική αντικατάσταση των τροφοδοτικών κλάδων του Συνδέσμου Ύδρευσης με νέους αγωγούς.

Υπογραμμίζουμε ότι, προ ετών έχει κατατεθεί ολοκληρωμένη μελέτη στο Σύνδεσμο Ύδρευσης από το Δήμο Μουζακίου για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου σε κάποιο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή αρμόδιων Υπουργείων, αλλά γραφειοκρατικές διαδικασίες – αγκυλώσεις, αποτέλεσαν τροχοπέδη στην αξιοποίησή της.

Με την παρούσα παρέμβαση, σκοπός μας ως Δημοτική Διοίκηση δεν είναι να αποδώσουμε οπουδήποτε ευθύνες, αλλά να ενημερωθούν λεπτομερώς οι συνδημότες μας στις Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. Παμίσου για τα τεκταινόμενα και τις ενέργειες γύρω από το πρόβλημα που τους ταλαιπωρεί. Προτρέπουμε δε, για μια ακόμη φορά, τους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολιτικούς ταγούς του Νομού μας, να συνεργαστούμε όλοι μαζί ώστε να προωθηθεί το γρηγορότερο η επίλυσή του.

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

   ΘΕΟΦΑΝΗΣ Δ. ΣΤΑΘΗΣ