ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Μετά από δύο χρόνια αυστηρών περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, ο Δήμος Μουζακίου με το Ν.Π.Δ.Δ. (Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα), διοργανώνουν φέτος σειρά αποκριάτικων εκδηλώσεων τόσο στο Μουζάκι, με την πραγματοποίηση του ετήσιου καρναβαλιού, όσο και σε Τοπικές Κοινότητες σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Ειδικότερα, η αρχή γίνεται την ερχόμενη Κυριακή 19/02/2023 με το Μουζακιώτικο καρναβάλι. Η διοργάνωση που έχει τεχνική υποστήριξη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, περιλαμβάνει παρέλαση μικρών και μεγάλων μασκαράδων στην κεντρική οδό «Αντώνη Βασιλείου» της πόλης, στις 12 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει το κάψιμο του «βασιλιά Καρνάβαλου» στην κεντρική πλατεία του Μουζακίου, εκδήλωση η οποία πλαισιώνεται με αποκριάτικα δρώμενα.

Το επόμενη Κυριακή 26/02/2023 και την Καθαρά Δευτέρα 27/02/2023, το ενδιαφέρον στρέφεται στο Αγναντερό, όπου θα αναβιώσουν από τους κατοίκους τα παλιά έθιμα των «κουδουνάδων» που θα περιφέρονται στο χωριό, του παραδοσιακού «καραγκούνικου γάμου», αλλά και το ιδιαίτερα παραστατικό «κλέψιμο της αρκούδας». Στη συνέχεια, στην  κεντρική πλατεία του χωριού, θα λάβει χώρα μουσική εκδήλωση με «ζωντανή μουσική» από δημοτική ορχήστρα και ερμηνεία παραδοσιακών τραγουδιών της ευρύτερης περιοχής.

Την «Καθαρά Δευτέρα» 27/02/2023, έχουν προγραμματιστεί τα γνωστά «κούλουμα» στο Μουζάκι και στις Τοπικές Κοινότητες Αγναντερού, Κρανιάς, Ριζοβουνίου, Γελάνθης, Καναλίων.

1111111122222233.jpg - 139,08 kB