ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ»

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

 

Ο Δήμος Μουζακίου προχώρησε στην υλοποίηση της πράξης «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ» προϋπολογισμού μελέτης 380.000,00€, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πράξη αφορά στην υλοποίηση παρεμβάσεων σε υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Η, το οποίο θα αναβαθμιστεί σε Ενεργειακή Κατηγορία Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

 

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

-Τοποθέτηση νέων θερμομονωτικών κουφωμάτων.

-Τοποθέτηση σύνθετου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης τοιχοποιίας κελύφους.

-Τοποθέτηση θερμομόνωσης οροφής.

-Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων τύπου LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

 

Σκοπός υλοποίησης της πράξης ήταν η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ' επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

 

Η κατανάλωση της πρωτογενούς ενέργειας του κτιρίου πριν την υλοποίηση της πράξης ανερχόταν στις 271,80kWh/m2 ενώ μετά την εφαρμογή των προτεινόμενων παρεμβάσεων θα διαμορφωθεί στις 82,20 kWh/m2, που ισοδυναμεί σε μείωση της τάξης του 69,70%, ενώ οι εκπομπές των επικίνδυνων για το περιβάλλον αερίων του θερμοκηπίου θα μειωθεί κατά  48,00 kgCO2 /m2  ετησίως.

Συνεπώς, η υλοποιούμενη πράξη της ενεργειακής αναβάθμισης του Γενικού Λυκείου Μουζακίου θα αποφέρει ενεργειακό όφελος που εκτιμάται ως εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας που θα ανέλθει σε 189,60kWh/ m2 ετησίως ή  300.441,35 kWh,  και  μείωση των αερίων του θερμοκηπίου σε 29,35τόνους  CO2  ετησίως.

Το υλοποιούμενο έργο αποτελεί σημαντικό έργο αναβάθμισης και βελτίωσης του συγκεκριμένου κτιρίου, το οποίο θα συμβάλλει στη μείωση του λειτουργικού κόστους του σχολείου και στην δημιουργία καλύτερων συνθηκών λειτουργίας του.