Συνάντηση Δημάρχου Μουζακίου με τον Δ/ντη ΕΚΑΒ Θεσσαλίας για τη δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στο Μουζάκι

 

Στο πλαίσιο δημιουργίας τομέα ΕΚΑΒ στον Δήμο Μουζακίου, ο Δ/ντης ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Σταμνάς, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 16/06 συνάντηση με τον Δήμαρχο Μουζακίου, Θεοφάνη Στάθη, παρουσία του υπεύθυνου γραφείου κινήσεως ΕΚΑΒ Νίκο Δήμου, του υπεύθυνου ΕΚΑΒ τομέα Καρδίτσας Μιχάλη Κρόκη, του Αντιδημάρχου Νίκου Πούπη, του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Παπακώστα και του Διοικητικού υπαλλήλου του ΚΥ Μουζακίου Κώστα Σκρέτα.

 

Προηγήθηκε αίτημα του Δημάρχου Μουζακίου, την Δευτέρα 14/06 προς τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου και τον Διοικητή ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Σταμνά, για δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στο Μουζάκι, προκειμένου να εξυπηρετηθεί τόσο το σύνολο των χωριών του Δήμου, ειδικά αυτά του ορεινού όγκου, καθώς και η περιοχή της Αργιθέας.  

 

Αρχικά η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, όπου συζητήθηκε η σπουδαιότητα δημιουργίας τομέα ΕΚΑΒ στον Δήμο και  ακολούθησε αυτοψία στον χώρο όπου στεγαζόταν μέχρι πρότινος η αρχαιολογική υπηρεσία στο Μουζάκι. Το εν λόγω κτίριο πρότεινε ο Δήμαρχος στον κ.Σταμνά για τη δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ.

 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης, τόνισε: «Η δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στον Δήμο μας είναι επιτακτική ανάγκη. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε καταθέσει το αίτημά μας στον Πρόεδρο και στον Διοικητή του ΕΚΑΒ, ο οποίος επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και πραγματοποιήσαμε τη σημερινή μας συνάντηση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιτευχθεί η δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ, γιατί έτσι θα καλύψουμε 24 ώρες το 24ωρο τις ανάγκες που υπάρχουν στα χωριά του Δήμου μας, καθώς και στην απομακρυσμένη περιοχή της Αργιθέας».

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Διοικητής ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Σταμνάς, δήλωσε: «Έπειτα από αίτημα του Δημάρχου, συζητήσαμε το θέμα της δημιουργίας τομέα ΕΚΑΒ στο Μουζάκι. Ως ΕΚΑΒ, έχουμε μια βάση εδώ και εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση του να γίνει τομέας, που σημαίνει 24ωρη κάλυψη του Κέντρου Υγείας Μουζακίου από πληρώματα του ΕΚΑΒ. Κάναμε και αυτοψία στον χώρο που μας παραχωρεί ο Δήμος και βρίσκεται πολύ κοντά στο Κέντρο Υγείας, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό, έχοντας τη δέσμευση του Δημάρχου ότι θα διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ο κατάλληλος για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ».