ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 5ΗΣ ΥΠΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ISOBOX ΓΙΑ COVID 19

Συνάντηση με το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, πραγματοποίησε σήμερα στο Μουζάκι, ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, παρουσία των Υποδιοικητών της 5ης ΥΠΕ Ηλία Τσιαούση και Σταύρο Παπαγεωργίου, τον διοικητικό υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Μουζακίου Κώστα Σκρέτα και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Νίκο Πούπη. Στόχος, ήταν η ενημέρωση από την πλευρά της 5ης ΥΠΕ για την πορεία της μετεγκατάστασης του Κέντρου Υγείας, ο έλεγχος στους χώρους της Μαθητικής Εστίας που λειτουργεί σαν ΚΥ και η παράδοση προκατασκευασμένου οικίσκου ISOBOX κατάλληλα διαμορφωμένου για την εξέταση περιστατικών covid - 19. Όσον αφορά στην ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα πιθανά σημεία που πληρούν τις προϋποθέσεις καταλληλότητας για την κατασκευή του κτιρίου.

 

«Υπάρχει απόλυτη και αγαστή συνεργασία με την 5η ΥΠΕ και τον Δικοικήτη κ.Σερέτη και σήμερα είδαμε τα οικόπεδα που πληρούν τις προδιαγραφές για την ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας», δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης. «Επιπλέον σε συνεργασία με τη διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Μουζακίου, παραλάβαμε έναν προκατασκευασμένο οικίσκο ISOBOX για εξέταση περιστατικών covid – 19. Κύριο μέλημά μας είναι η διασφάλιση της υγείας όλων μας και η άμεση κατασκευή ενός ασφαλούς και σύγχρονου Κέντρου Υγείας».

 

Σε δήλωσή του ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, τόνισε: «Στη συνάντηση που είχαμε με το Δήμαρχο Μουζακίου και τους Υποδιοικητές μου, είδαμε το χώρο της Μαθητικής Εστίας, που τώρα λειτουργεί σαν Κέντρο Υγείας. Ήδη έχουν αποσυναρμολογηθεί δύο μεγάλα μηχανήματα, ο ψηφιοποιητής στο ακτινολογικό και το οδοντιατρικό μηχάνημα, τα οποία θα τοποθετηθούν στη Μαθητική Εστία. Είδαμε επιπλέον κάποια οικόπεδα, τα πιθανά σημεία που προτείνει ο Δήμος, για να μπορέσουμε με τις κτιριακές υποδομές που θα αναλάβουν το έργο, να κάνουμε χωροθέτηση και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες. Όσον αφορά στην προμήθεια του Δήμου με ISOBOX, το Κέντρο Υγείας Μουζακίου, είναι εντεταγμένο στα Κέντρα Υγείας για covid 19. Ευχαριστούμε το Δήμαρχο κ.Στάθη για την άψογη συνεργασία που έχουμε και προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την κανονικότητα όσον αφορά στην παροχή υπηρεσιών υγείας στο Μουζάκι».