ΕΠΙΣTΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΦΑΝΗ ΣΤΑΘΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Κ.Υ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

 

 

                Ο Δήμαρχος Μουζακίου με επιστολή του προς τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, τους Βουλευτές του νομού Καρδίτσας καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας αναφέρθηκε στην ενδεχόμενη μετακίνηση των νοσηλευτριών από το Κ.Υ. Μουζακίου στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.

                Στην επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

                Αισθάνομαι την ανάγκη να σας εκφράσω μέσω και των Δημοτών Μουζακίου τον έντονο προβληματισμό όλων μας, καθώς και να τοποθετηθώ εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την απόφαση αυτή.

                Θέλω επίσης να σας ενημερώσω –σε περίπτωση που δεν έχει γίνει απόλυτα αντιληπτό- για το έργο που επιτελείται στο Κέντρο Υγείας και για τη δυσλειτουργία που θα προκαλέσει η κίνηση αυτή καθώς και το κλίμα ανασφάλειας που θα δημιουργηθεί στους Δημότες Μουζακίου σε μία περίοδο κρίσιμη για τη χώρα μας, που η ενίσχυση με εξειδικευμένο προσωπικό στο χώρο της υγείας αποτελεί πρωταρχικής σημασίας στατηγική απόφαση

                Για το λόγο αυτό σας παραθέτω τα κάτωθι και αναμένω τις ενέργειές σας για μία άμεσα ανασταλτική απόφαση και παράλληλα κίνηση κατανόησης και υποστήριξης στο έργο που επιτελεί το προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

                Το αντίκτυπο και οι συνέπειες μίας τέτοιας ενέργειας προς στους Δημότες, αποτελεί για τη Διοίκηση του Δήμου Μουζακίου καθοριστικής σημασίας απόφαση για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας, που ως γνωστόν εξυπηρετεί αρκετά απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές.

                Θα ήθελα λοιπόν να εστιάσετε στα εξής δεδομένα:

·         Οι νοσηλεύτριες είναι 16 στο σύνολο εκ των οποίων οι 4 κάνουν πρωινό ωράριο και οι υπόλοιπες 12 κυκλικό. Από αυτές οι 8 είναι σε οργανική θέση και οι υπόλοιπες, άλλες με συνυπηρέτηση και άλλες ως εκλεγμένες.

·         Καλύπτουν, όταν αυτό είναι εφικτό, τα περιφερειακά ιατρεία, όπου και εκεί υπάρχουν περιστατικά που χρειάζονται νοσηλεία.

·         Στο Κέντρο Υγείας, καλύπτονται τα επείγοντα περιστατικά επί 24ώρου βάσεως, τα πρωινά ιατρεία επιπλέον τη συνταγογράφηση καθώς και υπηρεσίες οδοντιατρείου.

·         Στα πλαίσια της οδοντιατρικής πρόληψης, επισκέπτονται μαζί με τον οδοντίατρο και την επισκέπτρια υγείας όλα τα σχολεία για ενημέρωση και πρόληψη

·         Συμμετείχαν στην ομάδα υγείας μαζί με τον ένα γιατρό και τη μία επισκέπτρια υγείας διενεργώντας επισκέψεις κατ’ οίκον σε ευπαθείς ομάδες.

·         Κάθε χρόνο συμμετέχουν εθελοντικά σε ένα πρόγραμμα των κοινωνικών λειτουργών , συλλέγοντας τρόφιμα, φάρμακα και ρουχισμό, για άπορες οικογένειες.

·         Προσφέρουν υπηρεσίες ακόμη και εκτός των καθηκόντων τους, λόγω έλλειψης προσωπικού, όπως:

           - να αναλάβουν τη διαχείριση του ιματισμού. 

    - τη συλλογή απορριμμάτων καθώς επίσης παρείχαν υπηρεσίες καθαριότητας, όταν και όπου απαιτούσε η περίσταση

·         Τέλος έχουν αναλάβει τη διαλογή περιστατικών από τότε που εμφανίστηκε η πανδημία, όπου αυξήθηκε το νοσηλευτικό προσωπικό στις βραδινές βάρδιες,  συμμετέχουν στο εξεταστικό του covid μαζί με το γιατρό -όπου αυτό απαιτείται- κάνοντας τη σχετική απολύμανση.

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργεις σας προν επαναπροσδιορισμό των αναγκών και προς νίσχυση των δομών υγείας μας τόσο στο Δήμο μας όσο και στο νομό μας.

Με εκτίμηση,

Φάνης Στάθης

Δήμαρχος Μουζακίου