Ανταποδοτικά οφέλη προς τις κοινότητες Βατσουνιάς, Δρακότρυπας και Οξυάς

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μουζακίου με τη συμμετοχή του Δημάρχου Μουζακίου κ. Γεωργίου Κωτσού, των υποψηφίων Δημάρχων Μουζακίου κ.κ. Γιώτη, Καρύδα, Ντούρβα και εκπροσώπων της υποψήφιας Δημάρχου κ. Διαμαντοπούλου  με θέμα το Αιολικό Πάρκο στη θέση «Αέρας»  και τα ανταποδοτικά οφέλη προς τις κοινότητες Βατσουνιάς, Δρακότρυπας και Οξυάς.

Στη σύσκεψη συμμετείχε εκ μέρους της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Πηγές η κ. Κοβλακά με το συνεργάτης της κ. Βασιλάκη, ο πρόεδρος της Δρακότρυπας κ. Μπούρμπος, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Χαρίσης με το συνεργάτη του κ. Μπάλα, υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι από τη Βατσουνιά, την Οξυά κλπ.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός ζήτησε από την κ. Κοβλακά να σεβαστεί τις προτάσεις που κατέθεσαν στη ΔΕΗ οι φορείς της Δρακότρυπας, ο πρόεδρος της Οξυάς, όπως επίσης και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. κ. Μοναχολιάς στη Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Βατσουνιά παρουσία πολλών κατοίκων του χωριού.

Τόσο ο Δήμαρχος κ. Κωτσός όσο και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κ.κ. Γιώτης, Καρύδας και Ντούρβα ζήτησαν μετ’ επιτάσεως από την κ. Κοβλακά να αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα αιτήματα της Βατσουνιάς, της Δρακότρυπας και της Οξυάς και παράλληλα τόνισαν ότι για το εργατοτεχνικό προσωπικό, όπως και για τα μηχανήματα που θα απαιτηθούν για την κατασκευή του Αιολικού Πάρκου, να έχουν πρώτη προτεραιότητα οι δημότες του Μουζακίου και κατ’ επέκταση του νομού μας αν αυτοί δεν επαρκούν.

Από την πλευρά της η κ. Κοβλακά τόνισε ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι ιδιαίτερα αξιόπιστος εταίρος και ότι η περιοχή μόνο να κερδίσει θα έχει από την κατασκευή του έργου, το οποίο θα συμβάλλει τα μέγιστα στην Εθνική οικονομία. Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα αξιολογήσει τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί από τις 3 κοινότητες για ανταποδοτικές εργασίες και θα επιδιώξει να ικανοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Τέλος όλοι οι παρευρισκόμενοι καταδίκασαν την εμπρηστική ενέργεια που έγινε πρόσφατα όπου κάποιοι έκαψαν τα μηχανήματα που δούλευαν στην κατασκευή του έργου και διαβεβαίωσαν την κ. Κοβλακά πως οι εμπρηστές δεν έχουν καμία σχέση με την τοπική κοινωνία.