Στο Δήμαρχο Μουζακίου κ. Κωτσό αντιπροσωπεία σχολείων από Πολωνία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Τουρκία

Αντιπροσωπεία εικοσιτεσσάρων μαθητών και δώδεκα εκπαιδευτικών από σχολεία της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Πορτογαλίας και της Τουρκίας επισκέφθηκαν την Πέμπτη 4 Απριλίου το Δημαρχείο Μουζακίου, συνοδευόμενοι από τον Λυκειάρχη κ. Χρήστο Μόρφο, και εκπαιδευτικούς. Τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός ο οποίος και τους ενημέρωσε για θέματα λειτουργίας του Δήμου.

Η αντιπροσωπεία βρίσκεται στην περιοχή προσκεκλημένη του Γυμνάσιου- Λυκειακών τάξεων Μαγούλας, από την Δευτέρα 1η Απριλίου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus και φιλοξενούνται κυρίως σε οικογένειες μαθητών, αλλά και σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Κατά την εδώ παραμονή τους, τις προηγούμενες ημέρες, ολοκλήρωσαν το πρότζεκτ του σχολείου, ενώ επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας στην Βέροια, ενώ την Πέμπτη επισκέφθηκαν το Φανάρι και ξεναγήθηκαν στο Κάστρο Φαναρίου και μετά την επίσκεψη στο Δημαρχείο, αναχώρησαν για τα Μετέωρα.

Το απόγευμα της Τετάρτης 3 Απριλίου, διοργανώθηκε μια πολύ όμορφη εκδήλωση στην πλατεία της Μαγούλας, με παραδοσιακούς χορούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δυνατότητα να γευτούν παραδοσιακά προϊόντα που ετοίμασε και προσέφερε ο Σύλλογος Γυναικών Μαγούλας.

Για αύριο Παρασκευή, τελευταία ημέρα φιλοξενίας της αντιπροσωπείας, έχει προγραμματιστεί μια ιδιαίτερη εκδήλωση στο χώρο του σχολείου όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα ενώσουν τις φωνές τους σε μια γιορτή πολιτισμού για τη λήξη του προγράμματος και θα φυτέψουν 5 δεντράκια ελιάς στο χώρο, συμβολίζοντας έτσι την Ειρήνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα μαθητές και καθηγητές από σχολεία της Πολωνίας της Ρουμανίας, της Πορτογαλίας και της Τουρκίας, που αυτές τις ημέρες φιλοξενούνται στην περιοχή μας,  μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματοςErasmus. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα που αναδεικνύει την σπουδαιότητα της ανταλλαγής γνώσεων, πολιτιστικών παραδόσεων μέσω βιωματικών δράσεων, μεταξύ μαθητών που προέρχονται από διαφορετικές χώρες, κουλτούρες και πολιτισμούς.

Με τις δράσεις αυτές, αλλά και με την κινητικότητα, δίνεται επίσης η δυνατότητα στους μαθητές να  συνεργαστούν, να επικοινωνήσουν και να αναπτύξουν δεσμούς φιλίας με νέους που ζουν σε εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Αξίζουν συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς που ενθαρρύνουν τους μαθητές να συμμετέχουν σε ανάλογα προγράμματα”, δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.