Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Τουρνουά Μπασκετ Παίδων

•    Άριστες οι εντυπώσεις από τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τη φιλοξενία στο Μουζάκι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Τουρνουά Χριστουγέννων Παίδων «ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ», στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης  που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Μουζακίου.
Συγκεκριμένα στην πόλη του Μουζακίου βρέθηκαν από τις 26 Δεκεμβρίου έως τις 30 του ίδιου μηνός 50 μικροί αθλητές και 10 συνοδοί και προπονητές, με επικεφαλής τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Κώστα Μίσσα. Οι μικροί αθλητές, οι προπονητές και οι συνοδοί τους και διέμειναν στους ξενώνες της Μαθητικής Εστίας και φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Μουζακίου.
Οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας, οι προπονητές αλλά και οι αθλητές εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια τόσο για τη φιλοξενία όσο για την ποιότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων και ζήτησαν από το Δήμαρχο η συνεργασία που ξεκίνησε με το Τουρνουά «ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ» να συνεχιστεί και στο μέλλον με άλλες διοργανώσεις Μπάσκετ.
Στους παραπάνω προστέθηκαν  και οι γονείς των αθλητών που ήρθαν  στο Μουζάκι να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους και επιτυγχάνεται ένας βασικός στόχος της δημοτικής αρχής που είναι ο Δήμος Μουζακίου να εξελιχθεί σε αθλητικό προορισμό.
Ο Σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και Αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ κ. Νίκος Φαρμάκης μετά το τέλος της διοργάνωσης απένειμε στον κ. Κωτσό αναμνηστική πλακέτα αναγνωρίζοντας την άριστη φιλοξενία των ομάδων στην περιοχή.
Τις απονομές στους αθλητές έκαναν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ο Δήμαρχος κ. Κωτσός, ο Αντιδήμαρχος κ. Μπαλατσός, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στάθης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μουζακίου κ. Πούπης.
Ο κ. Κωτσός μιλώντας στους αθλητές, τους προπονητές και τους συνοδούς των ομάδων τόνισε τα παρακάτω:
«Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που επιλέξατε το Μουζάκι για μία τόσο μεγάλη  τη διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας όπως είναι το 35ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Παίδων «Πέτρος Καπαγέρωφ».
Χαιρόμαστε που και εσείς διαπιστώσατε πως οι αθλητικές υποδομές του Δήμου μας βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και αυτό οφείλεται στην καθημερινή φροντίδα των αρμόδιων υπαλλήλων και των υπευθύνων του κλειστού μας Γυμναστηρίου.
Εύχομαι και ελπίζω αυτή να είναι η απαρχή για περεταίρω συνεργασία και διοργανώσεις και να γνωρίζεται ότι η πόλη του Μουζακίου θα είναι πάντα φιλόξενη και δεκτική σε κάθε σας εκδήλωση.
Ο Δήμος μας είναι μια πολύ όμορφη περιοχή, με ιδανικό κλίμα και ολοκληρωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις για αγωνιστική προετοιμασία και είμαστε χαρούμενοι που τα τελευταία χρόνια ελληνικοί σύλλογοι και Εθνικές Ομοσπονδίες τον επιλέγουν.
Δεν πρόκειται να σταματήσουμε ποτέ την προσπάθεια για αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών και των προοπτικών τους στην περιοχή μας, διότι πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός συνδέεται άμεσα με την τοπική ανάπτυξη.
Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλες και όλους σας  και το 2019 να είναι χρονιά υγείας, προσωπικών επιτυχιών και να  επιφυλάσσει στο Ελληνικό μπάσκετ πολλές νίκες και διεθνείς διακρίσεις».