Σημαντικά έργα προωθεί για χρηματοδότηση ο Δήμος Μουζακίου

Μία σειρά από μελέτες και προτάσεις για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου στην τελευταία του συνεδρίαση.

Πρόκειται για την κατασκευή  και εκσυγχρονισμό παιδικών χαρών 600.000 ΕΥΡΩ με συνδυαστικά χρηματοδοτικά εργαλεία  το ΦΙΛΟΔΗΜΟ και το LEADER. Με το συγκεκριμένο έργο θα κατασκευαστούν 16 σύγχρονες παιδικές χαρές, ενώ μέσω το Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Δήμου θα κατασκευαστούν και οι ανάλογες στα υπόλοιπα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου.

Επίσης ο Δήμος Μουζακίου προχωρά στην προμήθεια δύο σύγχρονων μηχανημάτων, ενός φορτωεκσκαφέα και μιας υδροφόρας ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το μηχανολογικό του εξοπλισμό με δύο νέα εργαλεία χρήσιμα για τη λειτουργία του. Ο προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται 256.000 ΕΥΡΩ στα  και θα χρηματοδοτηθεί από το ΦΙΛΟΔΗΜΟ

Το δημοτικό συμβούλιο Μουζακίου ενέκρινε τη μελέτη για τη βελτίωση του δρόμου που οδηγεί προς το Κάστρο του Φαναρίου με προϋπολογισμό 251.000 ΕΥΡΩ .  Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα βελτιώσει αισθητά την πρόσβαση στο ιστορικό και αρχαιολογικό μνημείο που αποτελεί πόλο έλξης για πάρα πολλούς επισκέπτες του Δήμου Μουζακίου, αλλά και του Νομού Καρδίτσας.

Ήδη στο ΦΙΛΟΔΗΜΟ έχει υποβληθεί ο φάκελος για τη Βελτίωση Αγροτικής οδοποιίας οδού Τ.Κ. Οξυάς ένα έργο που θα ενώσει στο κέντρο του χωριού με το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας με συνολικό προϋπολογισμό 500.000 ΕΥΡΩ

Ακόμη είναι έτοιμος ο φάκελος του έργο «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων Γελάνθης και Λαζαρίνας» με προϋπολογισμό  4.652.471 ΕΥΡΩ με χρηματοδοτικό εργαλείο το ΦΙΛΟΔΗΜΟ.

Στο ίδιο πρόγραμμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου πήρε απόφαση να εντάξει την αντικατάσταση των  δικτύων Ύδρευσης Δ.Ε Παμίσου με προϋπολογισμό 2.991.935ΕΥΡΩ

Τέλος εγκρίθηκε η μελέτη και η υποβολή πρότασης στο ΠΕΠ Θεσσαλίας του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Αγναντερού» με προϋπολογισμό 220.000 ΕΥΡΩ ενώ ο Δήμος Μουζακίου έχει έτοιμη τη μελέτη για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Φαναρίου» με προϋπολογισμό 248.000 ΕΥΡΩ το οποίο θα προτείνει για χρηματοδότηση στο τομεακό πρόγραμμα του ΥΜΕΠΕΡΑ.

Στο ΥΜΕΠΕΡΑ επίσης ο Δήμος Μουζακίου έχει υποβάλει  έτοιμη τη μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Μουζακίου με προϋπολογισμό 700.000 ΕΥΡΩ.

Τέλος η τεχνική υπηρεσία δουλεύει και την ωρίμανση δύο ακόμη μελετών που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου Μουζακίου και του Δημαρχείου Φαναρίου.

«Ο Δήμος Μουζακίου έχοντας μεγάλη ετοιμότητα και μεγάλο απόθεμα μελετών αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο προκειμένου να προωθήσει έργα για την περιοχή. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου δουλεύει ακατάπαυστα και το αποτέλεσμα είναι σε κάθε πρόσκληση που βγαίνει από τα Υπουργεία ή από την Περιφέρεια να κατατίθενται ώριμοι φάκελοι προκειμένου να τύχουν ένταξης και στη συνέχεια χρηματοδότησης και υλοποίησης.  Θέλω να συγχαρώ τον προϊστάμενο και τα στελέχη της τεχνικής μας υπηρεσίας για την πολύ μεγάλη παραγωγή μελετών και έργων στο Δήμο Μουζακίου» δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Κωτσός