Ημερίδα για την κτηνοτροφία διοργανώνουν η ΠΕΔ Θεσσαλίας και οι φορείς των κτηνοτρόφων στο Παλαμά

·         Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 8 μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

Ημερίδα για την κτηνοτροφία τις προοπτικές και τα προβλήματα που την απασχολούν θα διοργανώσει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Κτηνοτρόφων Παλαμά & Ευρύτερης Περιοχής και την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων & Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00 , στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Παλαμά  έχει ως θέμα : « Προοπτικές και Προβλήματα στην Κτηνοτροφία »

 

Στην ημερίδα έχουν κληθεί ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κόκκαλης, οι Βουλευτές του Νομού μας, ειδικοί επιστήμονες καθώς και τα συλλογικά σχήματα των κτηνοτρόφων.

Την πρόσκληση υπογράφουν ο  Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Παλαμά & Ευρύτερης Περιοχής  κ. Πατούνης Φώτης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων & Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Παλάσκας Νικόλαος και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός.

Ο κ. Κωτσός αναφερόμενος στην ημερίδα τόνισε τα παρακάτω:

«Σκοπός αυτής της εκδήλωσης, αλλά και άλλων σχετικών που έχει διοργανώσει η ΠΕΔ και προτίθεται να διοργανώσει στο επόμενο διάστημα σε ολόκληρη την περιφέρειά μας, είναι να αναδειχθούν τα πολύ σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η περιοχή μας στον συγκεκριμένο τομέα και την ανάγκη πλήρους αξιοποίησής τους από το κεντρικό κράτος, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και του στόχου ανάπτυξης της χώρας μας.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν έχουν γίνει μεγάλα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, κι’ αυτό οφείλεται στην ελλιπή ενημέρωση και εκπαίδευση των ανθρώπων που ασχολούνται με την κτηνοτροφία, αλλά κυρίως στην έλλειψη οργανωμένου σχεδίου από το καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που θα καθορίζει σαφείς κατευθύνσεις επιχειρησιακών δράσεων, τα κίνητρα και το πλαίσιο ενίσχυσής τους, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, δεν είναι ακόμη όμως πολύ αργά για να ξεκινήσουμε στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Θεσσαλία, μια καινούργια προσπάθεια ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, κάνοντας ορθολογική και στοχευμένη χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων που παρέχει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Αρκεί μονάχα να ενεργοποιήσουμε στο έπακρο τις αδρανείς μέχρι σήμερα παραγωγικές δυνάμεις μας κι’ αυτή πιστεύω πως θα πρέπει να είναι στο μέλλον βασική επιδίωξητων αιρετών της αυτοδιοίκησης από οποιοδήποτε αξίωμα κατέχουμε.

Ο πρωτογενής τομέας και ιδιαίτερα η  κτηνοτροφία είναι ένας από τους κυρίαρχους πυλώνες παραγωγικής ανάπτυξης της χώρας μας που λειτουργεί καθοριστικά στην διαμόρφωση της οικονομικής δραστηριότητας στην ύπαιθρο»