Να εναρμονιστούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων με τις τιμές της αγοράς

·         ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΤΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΙΚ κ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ

 Την επίσπευση της διαδικασίας εναρμόνισης  των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων ζητά με  επιστολή του ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, ώστε να συνάδουν με τις τιμές της αγοράς. Αφορμή για την επιστολή αποτελεί η επικείμενη «αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών», ώστε να είναι κοντά στην πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά των ακινήτων η οποία βρίσκεται σε καθεστώς ακινησίας λόγω της κρίσης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Κωτσού είναι το παρακάτω:

Κύριε Υπουργέ

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας μεταφέρω την έντονη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής μας, για την τεράστια οικονομική πίεση που υφίστανται από την εντεινόμενη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας τους.

Ενόψει της επικείμενης «αναθεώρησης των αντικειμενικών αξιών ακινήτων» βάσει τον οποίων γίνεται ο υπολογισμός του ΕΝ.Φ.Ι.Α., ολοένα και περισσότεροι πολίτες που επισκέπτονται τις Πολεοδομικές Υπηρεσίες των Δήμων, θέτουν πολλές φορές, ιδιαίτερα φορτικά ερωτήματα για τι μέλλει γενέσθαι!

Τα ερωτήματα εστιάζουν στο φόβο των ιδιοκτητών - που στην πλειονότητά τους είναι αγρότες, μισθωτοί, συνταξιούχοι, μικροί επαγγελματίες και επιχειρηματίες - ότι οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν  σκοπό την αύξηση των δημοσίων εσόδων εις βάρος των πενιχρών πλέον εισοδημάτων τους.

Κύριε Υπουργέ

Επειδή, η συντήρηση κτήματος, ή σπιτιού στην επαρχία σήμερα, έχει καταστεί σχεδόν απαγορευτική από την απουσία χρηματοδοτικών πόρων, καθώς το εμπόριο η αγροτική οικονομία καταγράφουν φθίνουσα πορεία, έκλεισαν πολλές επιχειρήσεις,δουλειές δεν υπάρχουν και οι μισθοί με τις συντάξεις, λόγω των δραστικών περικοπών, τείνουν να μεταβληθούν σε… μηνιαία εργασιακά και κοινωνικά «επιδόματα»!

Επειδή, για τους παραπάνω λόγους το ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων στη Θεσσαλία είναι τόσο μικρό - σε σχέση με την υπάρχουσα υπερπροσφορά – που οι τιμές τους έχουν πέσει σε εξευτελιστικά επίπεδα, πολύ κάτω από τις ξεπερασμένες προ πολλού, ισχύουσες αντικειμενικές αξίες!

Επειδή, η συνεχιζόμενη ακινησία της αγοράς ακινήτων στην περιοχή μας, έχει φέρει σε απόγνωση ολόκληρο τον κλάδο, αλλά και σε απελπισία χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εξαρτώνται επαγγελματικά από αυτόν!

ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ:

- ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΟΓΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ σε επίπεδα απαγκίστρωσης των τοπικών κοινωνιών από την επικίνδυνη μέγγενη των ολοένα αυξανόμενων νέων χρεών που δημιουργεί!

- ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ -στο πλαίσιο των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη για αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών στη χώρα - ώστε οι νέες τιμές στην περιφέρειά μας να συνάδουν με τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά ακινήτων και να ανταποκρίνονται στο κοινό περί δικαίου αίσθημα.