Η ΔΗΚΕΔΗΜ διοργάνωσε 2ήμερο ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος

προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες του Δήμου Μουζακίου για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα και πώς μπορούν αυτοί να προστατευθούν από την απότομη έκθεσή τους στο ήλιο.

Η εκστρατεία ενημέρωσης έγινε σε συνεργασία με τον όμιλο εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑΓΚΑΛΙΖΩ», μοιράζοντας φυλλάδια στους δημότες και πραγματοποιώντας πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες από τους αξιόλογους ομιλητές κ. Καρβούνη Νικόλαο , παθολόγο – ογκολόγο , τ. Διευθυντή του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» στον Πειραιά και τον κ. Μπιλιάκο Αριστείδη, δερματολόγο – αφροδισιολόγο.

Έτσι το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί πλήρως και εμπεριστατωμένα για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα, για το συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό αύξησής τους , τα συμπτώματά τους καθώς και τη σαφή διάκρισή τους από τις απλές ελιές του δέρματος. Και οι δύο τόνισαν με όλους τους τρόπους να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη έκθεσή μας στον ήλιο και να προστατευόμαστε απ’ αυτόν , καθώς και τη συνεχή παρακολούθηση των ελιών που έχουμε στο σώμα μας ώστε αν αυτές μετατραπούν σε κακοήθεια, να προλάβουμε την εξέλιξή της όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Στη συνέχεια οι γιατροί προχώρησαν σε επιτόπου εξέταση όσων από τους δημότες το επιθυμούσαν, αλλά έδωσαν και διευκρινήσεις σε απορίες των ανθρώπων όχι μόνο για το μελάνωμα, αλλά και για όλες τις μορφές καρκίνου. Οι εθελοντές γιατροί παρέμειναν στο χώρο των δημαρχείων και τις δύο ημέρες από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Συνολικά εξετάστηκαν περίπου 65 άτομα.

Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜ κ. Τσιρογιάννη Φανή στο χαιρετισμό της ανέφερε τα εξής: «Θέλω να εκφράσω τις μεγάλες μου ευχαριστίες σε όλα τα μέλη του ομίλου εθελοντών «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ» που παρευρίσκεστε σήμερα στο Δήμο Μουζακίου και που ανταποκριθήκατε τόσο άμεσα στο κάλεσμά μας . Ιδιαίτερα Θέλω να καλωσορίσω τον κ. Καρβούνη γιατρό ογκολόγο , τ. Διευθυντή του νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ, τον κ. Καλοχαίρη γιατρό γαστρεντερολόγο , Διευθυντή του ΠΕΔΥ καθώς και τον κ. Μπιλιάκο ιδιώτη γιατρό δερματολόγο.

Η ΔΗΚΕΔΗΜ πιστή στον κοινωφελή της χαρακτήρα και εκφράζοντας το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, προσπαθεί πάντα να είναι στο πλευρό των δημοτών με διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες. Μία από αυτές είναι και οι ενημερωτικές ημερίδες για θέματα που αφορούν την υγεία, όπως και η σημερινή για το μελάνωμα. Θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες ενημερωτικές εκδηλώσεις ιατρικού ενδιαφέροντος που θα αναφέρονται και στα δύο φύλα και σε όλες τις ηλικίες. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, το διευθυντή της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. και τα στελέχη του «Βοήθεια στο Σπίτι» για τις πρωτοβουλίες τους και την αμέριστη συμπαράστασή τους.»