Πήρε ΦΕΚ η ίδρυση του ΤΟΕΒ Αγναντερού

Με το υπ’ αριθμόν 3542 ΦΕΚ 31 Δεκεμβρίου 2012 ιδρύθηκε πλέον και επίσημα ο ΤΟΕΒ Αγναντερού και ανοίγει ο δρόμος να πραγματοποιηθούν οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού του Συμβουλίου.
Το γεγονός αυτό αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία του Δήμου Μουζακίου και συγκεκριμένα της Αντιδημαρχίας Αγροτικών Θεμάτων και του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δούλεψαν συστηματικά και με μεράκι σ’ αυτό το στόχο.
«Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του νέου Δήμου Μουζακίου στον οποίο ανήκει και το Αγναντερό, γινόμασταν δέκτες παραπόνων από του αγρότες μας για τη λειτουργία του Τ.Ο.Ε.Β. Σελλάνων. Έτσι η Αντιδημαρχία Αγροτικών Θεμάτων  και το Γραφείο Αγροτικής ανάπτυξης  έθεσαν στόχο να δημιουργηθούν Τ.Ο.Ε.Β. σε κάθε Τοπική Κοινότητα ώστε οι αγρότες μας να έχουν τον πλήρη έλεγχο και την αυτοδιαχείριση στα κτήματά τους. Μετά από επίπονη προσπάθεια και σε αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκο και τις αρμόδιες υπηρεσίες (Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Μουζακίου, Περιφερειακό Συμβούλιο Εγγείων Βελτιώσεων) βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η ίδρυση του ΤΟΕΒ Αγναντερού.
Έτσι πλέον το μόνο που απομένει είναι να οριστεί η ημερομηνία των εκλογών που θα γίνουν υπό την ευθύνη του Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου μας, ώστε να εκλεγεί το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ. Για μας η Αγροτική Ανάπτυξη είναι πρώτη προτεραιότητα και εξ’ αυτού του λόγου μέσα από την Αντιδημαρχία Αγροτικών Θεμάτων και το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης καταβάλουμε συνεχείς προσπάθειες στο πλευρό των αγροτών μας, ώστε να τους ενισχύσουμε κατανοώντας το δύσκολο αγώνα που δίνουν καθημερινά» δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός. Επίσης ο Δήμαρχος , δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει στα πρώτα βήματα λειτουργίας του ΤΟΕΒ διευκρίνησε ότι σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες για την Δημιουργία ΤΟΕΒ στις Τ.Κ. Μαγούλας, Κρανιάς, Φαναρίου και Ριζοβουνίου.