Ημερίδα για τα Γεωργικά Μηχανήματα

Διοργανώνει ο Δήμος Μουζακίου με την Ομάδα Φαναριωτών για την   Ανάπτυξη του Θεσσαλικού Κάμπου

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 10.30 πμ στο Φανάρι

Η Ομάδα Φαναριωτών για την Ανάπτυξη του Θεσσαλικού Κάμπου και ο Δήμος Μουζακίου προχωρούν στη διοργάνωση νέας  Ημερίδας με θέμα «Γεωργικά Μηχανήματα – Νέες Τεχνολογίες» και κύριο ομιλητή τον Καθηγητή Θεοφάνη Γέμτο, Διευθυντή του Εργαστηρίου Γεωργικής Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η εκδήλωση αφορά τους αγρότες και κάθε νεοεισερχόμενο στη γεωργία.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 στο Δημοτικό Κατάστημα Φαναρίου. Ώρα έναρξης 10.30 πμ.  Εδώ να σημειώσουμε ότι η ημερίδα αποτελεί συνέχεια της κοινής προσπάθειας που καταβάλλουν ο Δήμος Μουζακίου και η Ομάδα Φαναριωτών για την Ανάπτυξη του Θεσσαλικού Κάμπου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των καλλιεργητών. Η θεματολογία της ημερίδας προέκυψε μέσα από το ερωτηματολόγιο που μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους στην προηγούμενη ημερίδα που αφορούσε τη στέβια.

Το Πρόγραμμα Ημερίδας θα είναι το παρακάτω:
Θέμα: Εκμηχάνιση  και νέες τεχνολογίες στη γεωργία
(Γεωργικά Μηχανήματα – Νέες τεχνολογίες)
10:30 Προσέλευση

11:00 Εισαγωγικές ομιλίες

11:20  Εισαγωγή: Δραστηριότητες του Εργαστηρίου Γεωργικής Μηχανολογίας του ΠΘ. (Καθηγητής Θ.Γέμτος, Διευθυντής του Εργαστηρίου)

11:00 Συστήματα κατεργασίας του εδάφους για μείωση του κόστους και γεωργία φιλική προς το περιβάλλον. Νέες σπαρτικές για ακαλλιέργεια (Δρ Χρ. Καβαλάρης, Γεωπόνος, ΙΔΑΧ Εργαστηρίου)

11:20 Εκμηχάνιση καλλιεργειών οπωροκηπευτικών (Καθηγητής Θ.Γέμτος, Διευθυντής του Εργαστηρίου)

11:40 Εφαρμογές Γεωργίας Ακριβείας: Εμπειρίες από εφαρμογές στην Ελλάδα  (Βασίλης Λιάκος, Υποψήφιος Διδάκτορας )

12:00 Εφαρμογές ηλεκτρονικών και πληροφορικής στη διαχείριση γεωργικού εξοπλισμού και αγροκτημάτων (Ζήσης  Τσιρόπουλος, Υποψήφιος Διδάκτορας)

12:20 Συζήτηση γύρω στη μια ώρα