Προβλήματα στο Δήμο Μουζακίου από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα

 

  • Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των μηχανημάτων του Δήμου αποφεύχθηκαν τα χειρότερα
  • Το αντιπλημμυρικό έργο στο ποτάμι Γκιώνα της πόλης του Μουζακίου λειτούργησε άψογα


Σημαντικά προβλήματα δημιούργησαν στα Τοπικά Διαμερίσματα  του Δήμου Μουζακίου τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών λόγω του μεγάλου όγκου νερού που έπεσε.
Τα προβλήματα εστιάστηκαν κυρίως  στη Μαγούλα, Μαγουλίτσα, το Καππά, το Φανάρι, τον Πύργο, τα Κανάλια, τη Δρακότρυπα, την Οξυά, τη Βατσουνιά, την Πορτή, το Παλαιοχώρι και το Αγναντερό, όπου η στάθμη των νερών ανέβηκε πολύ ψηλά μ’ αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα τα οποία αντιμετωπίστηκαν με την άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού του Δήμου, καθώς οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων σε συνεργασία με τους Αντιδήμαρχους κ.κ Κουτσογιάννη και Μπαλατσό και τα μηχανήματα του Δήμου επενέβησαν άμεσα και έδωσαν εφικτές λύσεις αποτρέποντας τα χειρότερα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στη Δρακότρυπα όπου ένας χείμαρρος μπήκε μέσα στο νεκροταφείο και μετατόπισε τάφους. Ήδη επιχειρείται από το Δήμο Μουζακίου με μισθωμένος γερανούς να τοποθετηθούν πλάκες σκυροδέματος που παραχώρησε ευγενικά ο ανάδοχος της σήραγγας του Αχελώου, ώστε να λειτουργήσουν ως αντιστήριξη μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες και να γίνει μόνιμη παρέμβαση στο κοιμητήριο του χωριού.
Τις  πληγείσες περιοχές  επισκέφθηκε ο Δήμαρχος κ. Κωτσός συνοδευόμενος από τους προέδρους των χωριών, ενώ την κατάσταση του Πάμισου Ποταμού αξιολόγησε επιτόπου κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου. Ιδιαίτερα στον δρόμο Μαγούλα – Καλύβια το πρόβλημα ήταν τεράστιο, αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των μηχανημάτων του Δήμου υπό την επίβλεψη του προέδρου του Τ.Δ. Μαγούλας κ. Καρδιτσιώτη, κατασκευάστηκε ανάχωμα συγκρατώντας τα νερά και αποτρέποντας την επιδείνωση του προβλήματος. Τα μηχανήματα του Δήμου Μουζακίου δούλευαν το Σάββατο το βράδυ μέχρι στις 1 π.μ.
Στο Ριζοβούνι που συνήθως μετά από έντονες βροχοπτώσεις πλημμύριζαν σπίτια, αυτή τη φορά δεν υπήρξε πρόβλημα χάρη στο ανάχωμα που είχε κατασκευαστεί πέρυσι από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και το Δήμο Μουζακίου, ενώ αντιπλημμυρικά λειτούργησε και ο υπό κατασκευή περιφερειακός δρόμος του Ριζοβουνίου.
«Οι μεγάλες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα σε χωριά του Δήμου μας, στα οποία απαντήσαμε άμεσα με τα μηχανήματα του Δήμου. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ τους Αντιδημάρχους, τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και τους χειριστές των μηχανημάτων μας που λειτούργησαν άμεσα και έγκαιρα αποτρέποντας τα χειρότερα.» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ Κωτσός.
Στο μεταξύ η πόλη του Μουζακίου (που παλαιότερα πλημμύριζε με την παραμικρή βροχή) χάρη στο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που κατασκεύασε ο Δήμος Μουζακίου (συνολικού προϋπολογισμού 2.300.000) δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.