Πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική Γενική Συνέλευση του μετοχικού συνεταιρισμού νέας γενιάς στέβιας

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Φαναρίου η Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του μετοχικού συνεταιρισμού νέας γενιάς στέβιας. Στους παρόντες αγρότες αναλύθηκε πλήρως το καταστατικό που θα διέπει τη λειτουργία του πρότυπου μετοχικού συνεταιρισμού που δημιουργήθηκε με στόχο την καλλιέργεια, μεταποίηση και εμπορία της στέβιας.
Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ξεκίνησαν με την εκλογή προεδρείου όπου ομόφωνα πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Αλεξανδρής. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας κ. Γιώργος Κολοσούσας όπου ανέλυσε τους στόχους και το όραμα του νέου συνεταιρισμού.
Ακολούθως η Αρετή Ντούρλιου εκ μέρους της Ομάδας Φαναριωτών για την Ανάπτυξη του Θεσσαλικού κάμπου έκανε σύντομο χαιρετισμό και το λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Λάμπρος Χατζηγούλας που αναφέρθηκε στις ευκαιρίες και τους κινδύνους που παρουσιάζονται με το νέο εγχείρημα που επιδιώκουν οι νέοι αγρότες.
Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός στην τοποθέτησή του ανέφερε τα παρακάτω: «Σήμερα εδώ στο Φανάρι εσείς οι νέοι και δραστήριοι αγρότες γράφετε ιστορία με την ίδρυση του Συνεταιρισμού Νέας Γενιάς για την καλλιέργεια, την μεταποίηση και την εμπορία της Στέβιας. Ως Δήμαρχος νοιώθω υπερήφανος που συμμετέχω σ’ αυτή τη διαδικασία και θέλω να σας συγχαρώ όλους για το εγχείρημά σας. Ως Δήμος Μουζακίου μέσω της Αντιδημαρχίας Αγροτικών Θεμάτων κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για την ενημέρωση και τη στήριξη των αγροτών μας και νοιώθουμε περήφανοι που μία πρωτοβουλία που πήραμε πριν ένα μήνα σε συνεργασία με την Ομάδα Φαναριωτών για την Ανάπτυξη του Θεσσαλικού κάμπου παίρνει πλέον σάρκα και οστά χάρη στην τεράστια προσπάθεια που έκανε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας κ. Γιώργος Κολοσούσας και τα υπόλοιπα μέλη κ.κ.ΣΚΟΡΔΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ   ΚΑΡΠΟΧΩΡΙ, ΒΙΛΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΛΕΟΝΤΑΡΙ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΑΝΙΑ,ΜΠΑΣΙΑΚΟΥΡΑΣ Χ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΛΙΟΚΚΛΗΣΙ, ΚΩΤΙΝΑΣ Ε. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΑΝΑΡΙ, ΦΑΣΙΑΝΟΣ Σ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΑΝΑΡΙ,ΚΟΥΛΟΣΟΥΣΑΣ ΕΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΑΝΑΡΙ,ΚΥΡΓΙΑΚΗΣ Σ. ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΑΝΑΡΙ,ΜΑΠΠΑΣ  Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΑΝΑΡΙ,ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΕΛ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΑΝΑΡΙ.
Τέλος εκείνο που θέλω να γνωρίζετε είναι πως ο Δήμος Μουζακίου θα είναι διαρκώς στο πλευρό σας να βοηθά σε κάθε βήμα σας και είμαστε διατεθειμένοι να σας παραχωρήσουμε χώρο εδώ στο Δημαρχείο Φαναρίου ώστε να στεγαστεί ο συνεταιρισμός τον πρώτο καιρό, μέχρι να ορθοποδήσει. Επίσης οι Γεωπόνοι του Δήμου μας θα είναι πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια.»
Στην Ιδρυτική Γενική Συνέλευση συμμετείχαν εκτός από τους αγρότες οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Μουζακίου κ.κ. Τσιούμας και Μπαλατσός η Δημοτική Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος κ. Τσιρογιάννη, ο Διευθυντής της ΑΝΚΑ κ. Μπέλης, ο πρώην Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σακελαρίου και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Νέας Γενιάς Υπερτροφών κ.  Γαλάτουλας.
Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Μουζακίου στον Γεωπόνο κ. Αποστόλη Μάππα τηλ. 2441352400.