Πρωτότυπες χαρούμενες εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Μουζακίου

Με ιδιαίτερα πρωτότυπο, και διαφοροποιημένο από τις άλλες χρονιές, τρόπο γιορτάστηκαν φέτος τα  Χριστούγεννα στο Δήμο Μουζακίου, καθώς οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο σύνολο σχεδόν των Δημοτικών Διαμερισμάτων σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού του Δήμου, τη ΔΗΚΕΔΗΜ, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους Διευθυντές των Σχολείων.
Τόσο μέσα στα σχολεία, όσο και στις πλατείες των χωριών (Μουζάκι. Μαυρομμάτι, Αγναντερό, Μαγούλα, Φανάρι κλπ) πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις κυρίως μέσω εθελοντικής συμμετοχής και με την παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Μουζακίου.
Οι εκδηλώσεις πήραν ένα διαφορετικό χρώμα στην πόλη του Μουζακίου όπου ο Δήμος Μουζακίου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο κατασκεύασαν δύο σπιτάκια τα οποία στόλισαν ο Σύλλογος Γυναικών  Μουζακίου σε συνεργασία με το Συνεταιρισμό Γυναικών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μουζακίου.
Επίσης το Ε.Β.Ε. εγκατέστησε στην πλατεία του Μουζακίου ένα φουσκωτό παιχνίδι το οποίο αποτέλεσε πόλο έλξης για τα μικρά παιδιά.
Μπροστά στα σπιτάκια, όπου ο Σύλλογος Γυναικών Μουζακίου προσέφερε τοπικά εδέσματα, γλυκά και κρασί έλαβαν χώρα διάφορες δραστηριότητες που έδωσαν ιδιαίτερη χαρά στα μικρά παιδιά και τους γονείς τους, όπως κλόουν, face painting κλπ, υπό τους ήχους πάντα της φιλαρμονικής του Δήμου Μουζακίου.
Χθες πραγματοποιήθηκε στο Αγναντερό ο φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των παλαιμάχων του Δήμου Μουζακίου με τους παλαίμαχους της Αναγέννησης και αντί εισιτηρίου οι φίλαθλοι προσέφεραν τρόφιμα τα οποία διατέθηκαν στο σπίτι της αγάπης.
Τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου ο Λαογραφικός Σύλλογος «Οι Γόμφοι» θα διασκεδάσει τα μικρά παιδιά με Άγιο Βασίλη και δωράκια στο κέντρο του Μουζακίου ενώ η φιλαρμονική του Δήμου θα περιδιαβαίνει τους δρόμους παιανίζοντας Πρωτοχρονιάτικους σκοπούς, Επίσης ο ίδιος Σύλλογος το Σάββατο 5 Ιανουαρίου θα αναβιώσει το έθιμο των Ρουγκατσαριών στην πόλη του Μουζακίου.
«Προσπαθήσαμε  και εξακολουθήσαμε να προσπαθούμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις σε συνεργασία με τους συλλόγους και τα σχολεία της περιοχής μας να παρουσιάσουμε διαφοροποιημένες και εμπλουτισμένες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των εορτών και θεωρώ ότι όλοι μαζί πετύχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους προέδρους και τα Δ.Σ. του Νομικού μας Προσώπου, της ΔΗΚΕΔΗΜ, του Εμπορικού Συλλόγου,  των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου μας, τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, για την άψογη συνεργασία που είχαμε και για τις ιδιαίτερα ξεχωριστές εκδηλώσεις που παρουσίασαν. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τους εθελοντές δημότες μας που βοήθησαν στην όλη προσπάθεια, αλλά και όλους όσοι παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις γεμίζοντας πλατείες, κινηματοθέατρο, αμφιθέατρα, σχολεία κλπ» Δήλωσε φανερά ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.